VV BERKUM

Standen & Uitslagen

facebook  twitter  instagram

Johnsen en Chris topschutters van Zwolle

Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen zijn in een drukbezochte bijeenkomst gehuldigd als winnaars van de editie 2016-2017 van de Salverda Topscorers Trofee voor Zwolse amateurvoetballers.

“Het was een geweldig seizoen voor Berkum, maar dat kwam niet alleen door de topscorers Johnsen en Chris. Het was een prestatie van de héle ploeg,” stelde Gert Peter de Gunst vast. De assistent-trainer van PEC Zwolle, die in het sfeervolle Zwolse café De Hetebrij de prijzen uitreikte, wees er daarbij op dat Berkum in het kampioensseizoen met slechts 24 tegengoals van alle Zwolse clubs ook nog eens de op één na minst gepasseerde verdediging had.

Alles viel op zijn plaats
“Na de teleurstelling vorig jaar van de verloren beslissingswedstrijd werd het dit seizoen eigenlijk met de week beter. Alles viel nu op zijn plaats, maar we hebben er wél drie jaar voor geploeterd,” stelde Chris van der Meulen vast.

Zowel Johnsen als Chris wist het afgelopen seizoen liefst 20 keer te scoren en verzamelden zo elk 40 punten in het Salverda-klassement. Daarmee lieten ze Lodewijk de Vries achter zich. De spits van Zwolsche Boys, al jaren in de top-drie van de Zwolse topscorers, vond liefst 35 keer het ‘vijandelijke’ net, maar dat was in de 4e Klasse waar elke goal ‘slechts’ één punt oplevert.

Fraaie afsluiting
Door de fraaie afsluiting van het seizoen 2016-2017, waarin Johnsen en Chris in het duel tegen De Esch allebei vier goals maakten, sprintten de Berkum-spitsen naar de koppositie van de Salverda Trofee. Net als Lodewijk de Vries hebben Johnsen en Chris die prijs nu allebei al twee keer op hun naam gebracht. In het geval van Johnsen is dat zelfs twee keer op rij gebeurd, want ook vorig jaar was hij in zijn debuutseizoen voor Berkum al gedeeld eerste.

De beide goudhaantjes waren overigens niet de enige “Berkum-iconen” die bij de prijsuitreiking lof kregen toegezwaaid. Arjan Jansen, bij PEC Zwolle verantwoordelijk voor de activiteiten op maatschappelijk gebied, memoreerde uitgebreid dat ‘Meester Herman Hultink’ van de Duyvencamp in Berkum bij hem het enthousiasme voor voetbal ooit had aangewakkerd….

Copyright © 2015. All Rights Reserved VV Berkum.