VV BERKUM

Wedstrijdprogramma
           Standen & Uitslagen

facebook  twitter  instagram

KNVB versoepelt sancties gele kaarten

De KNVB heeft voor het komende seizoen een aantal regels in haar handboek veranderd. De voor veel spelers belangrijkste daarvan is een versoepeling van de schorsingsregels na het ontvangen van gele kaarten.

Vanaf het seizoen 2017-2018 zijn spelers niet meer na de vierde gele kaart voor de eerstvolgende wedstrijd geschorst, zoals tot nu toe het geval was, maar na de vijfde kaart. Tot afgelopen seizoen waren spelers na die vierde gele prent bij elke volgende gele kaart automatisch voor een duel geschorst, maar ook dat verandert. Voortaan volgt een wedstrijd schorsing na de vijfde, zevende en negende kaart. Pas daarna betekent levert elke gele kaart een wedstrijd toekijken op.

Bij twee keer geel in één wedstrijd volgt voortaan direct een schorsing voor het volgende duel. Dat gold eerder enkel bij een directe rode prent.

Voor de beker en de nacompetitie volgt een schorsing na de tweede en vierde gele kaart en daarna voor elke volgende.

De versoepeling van de schorsingsregels geldt helaas niet met terugwerkende kracht. Wie aan het eind van de vorige jaargang tegen een schorsing opliep moet die straf in het nieuwe seizoen ‘gewoon’ uitzitten!

Copyright © 2015. All Rights Reserved VV Berkum.