VV BERKUM

Wedstrijdprogramma
           Standen & Uitslagen

facebook  twitter  instagram

Eerste oefenwinst Berkum in nieuw seizoen

Berkum heeft de eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen op het veld van Be Quick ’28 (het eigen veld met de nieuwe grasmat was nog niet bespeelbaar) tegen zondaghoofdklasser  VV Heerenveen met 4-0 gewonnen.

Heerenveen 2 Medium

Het ad-interim trainersduo Rinke Borger en Allard van der Meer had in de basis 2 nieuwelingen opgesteld, nl. Daniël Holsappel, afkomstig uit Berkum 2 en Björn Bakker, die van MSC kwam.

Het 1e kwartier gaf een gelijkopgaande strijd te zien zonder echte grote kansen. Het eerste gevaar voor de doelman van VV Heerenveen, Van der Werf, kwam na 17 minuten, toen een mooie actie van Björn Bakker Frank Hoolsema vrij voor het doel bracht. Die zag echter zijn schot in het zijnet belanden.

Heerenveen 1 Medium

In de 21e minuut belandde een mooie dieptepass van Jorben Nieuwenhuis bij Ricardo Kuijer die zijn tegenstander dusdanig op snelheid klopte, dat die hem slechts via een overtreding binnen de 16 meter van scoren kon afhouden. De door scheidsrechter Van der Pol toegekende strafschop werd door Marc van der Meulen ingeschoten: 1-0.

In de 32e minuut kwam de 3e nieuweling in de ploeg. De van HHC Hardenberg afkomstige Hoeseb Yakob verving Marc van der Meulen.

Het enige wapenfeit van Berkum in de 1e helft kwam daarna van Jasper Bremmer die uit een hoekschop van Björn Bakker de bal op doelman Van der Werf van VV Heerenveen kopte. En omdat de ploeg van de veelvuldig wisselende trainer Marcel Valk, VV Heerenveen, geen enkele kans kreeg was de ruststand derhalve 1-0.

Na rust kwamen Chris van der Meulen, Jordi Lemmens en doelman Huib Veurink in de ploeg. De Zwollenaren waren daarna oppermachtig.

Heerenveen 4 Medium

De 2e helft was pas 2 minuten oud,  toen Youp Kok na een mooie actie van Chris van der Meulen 2-0 scoorde. En 5 minuten later was het weer Kok die scoorde na een mooie aanval via Chris van der Meulen en Björn Bakker: 3-0.

In de 61e minuut kwam de laatste nieuweling in de ploeg. De van FC Zutphen afkomstige Mark Bloemendaal maakte zijn opwachting.

In de 76e minuut scoorde Youp Kok, na aangeven van Chris van der Meulen,  zijn 3e doelpunt van de avond, hetgeen hem op een zuivere hattrick bracht. De 4-0 was tevens de eindstand.

Heerenveen 3 Medium

Na afloop was ad-interim trainer Allard van der Meer tevreden: “We zijn op de goede weg. Rinke en ik zijn redelijk tevreden over hetgeen we vanavond gezien hebben”.

In de selectie van deze wedstrijd ontbraken nog Johnsen Bacuna (ziekte) en Jason Huisman (vakantie)

A.s. dinsdagavond speelt Berkum zijn 2e oefenwedstrijd. Dan wordt om 20.00 uur in Ermelo afgetrapt tegen 3e  divisonist DVS ’33.

Verslag: Hans van Raan

Copyright © 2015. All Rights Reserved VV Berkum.