VV BERKUM

Sponsoren

         VV Berkum App
        
  apple         android
        Wedstrijdprogramma
           Standen & Uitslagen

facebook  twitter  instagram

Valse start voor Berkum 2

Berkum 2 moest het in de eerste wedstrijd van het seizoen 2017-2018 opnemen tegen CSV Apeldoorn 2.  Deze wedstrijden zijn normaliter niet erg hoogstaand en/of vermakelijk. Dat was dit keer wel anders, want in een heerlijk en open duel was het CSV Apeldoorn 2 dat, qua kansenverhouding niet geheel terecht, aan het langste eind trok.

Huib Veurink scherp vanaf 1e minuut.
De wedstrijd was nog geen minuut oud of keeper Huib Veurink moest al gestrekt naar de linkerhoek om de eerste grote kans van CSV Apeldoorn 2 onschadelijk te maken. Ook bij de tweede poging was hij de baas over de bal. Berkum 2 herstelde zich snel. In de eerste minuten werden dan ook de plooien glad gestreken en zagen we de eerste tekenen van goed voetbal.
In de 4e minuut leidde dit tot de eerste kans aan Berkum 2 zijde. Het was de zeer goed voetballende linksback Mattijn Huizenga die op links door kon komen en zo spits Youp Kok kon bedienen met een vlijmscherpe pass. Helaas voor de spits belandde zijn kopbal net naast het vijandelijke doel.


Huib Veurink

Genoeg kansen.
In de 10e minuut zagen we na een prachtige aanval de steeds beter voetballende Thom Kooke opduiken vanuit het middenveld Thom kreeg de bal op maat en kon een goed schot lossen, maar ook dit schot belandde op de vuisten van de keeper van CSV Apeldoorn 2.
Ook in de 15e minuut kreeg Berkum 2 door toedoen van Jeroen van Brummen een mooie kans om wat te doen aan de brilstand op het scorebord. Uit een vrije trap van Frank Hoolsema kon Jeroen van Brummen snoeihard inkoppen en dit deed hij dan ook met verve, maar ook dit keer had Berkum 2 de pech dat de bal aan de verkeerde kant van de paal belandde.

                                                                                
                                Thom Kooke                                            Jeroen van Brummen

Zijn eerste: Mirchello Martina.
Uiteindelijk kwam dan toch de 1-0 op de borden door onze nieuwkomer Mirchello Martina. Het was wederom Jeroen van Brummen die zich met de zoveelste aanval ging bemoeien.  Jeroen werd goed weggestuurd op rechts en zocht wijselijk de achterlijn op. Mirchello Martina anticipeerde daar keurig op door de eerste paal op te zoeken. Mirchello liep dan ook keurig de bal binnen de palen en zo kon de “ Back flip “ uit de kast worden gehaald.


Mirchello Martina

Opnieuw mogelijkheid om verder uit te lopen.
Hierna kwam Berkum 2 in rustiger vaarwater terecht en kon de tegenstander alleen maar toekijken hoe Berkum 2 het spel controleerde. Dit leidde, met het goed doordachte systeem, in de laatste minuut voor de rust tot een enorme kans voor spits Youp Kok. Youp Kok kon vanaf de middenlijn alleen op het vijandelijke doel af door een slimme steekbal vanuit het goed voetballende middenveld van Berkum 2. Youp Kok kon onderweg richting het doel genoeg keuzes maken en deed dan ook alles goed bij het schot wat hij bedacht had, maar tot grote teleurstelling van de spits zelf rolde ook dit keer de bal millimeters naast de rechterpaal van CSV Apeldoorn 2.


Youp Kok

Tegen de verhouding in, maar wel gelijk.
In de tegenaanval was het CSV Apeldoorn 2 dat uit het niets de 1-1 mocht maken. En zo gingen de talenten van Berkum 2 verbaasd en boos de rust in.

Even Apeldoorn bellen….
De 15 minuten rust duurde voor de spelers van Berkum 2 iets tekort, want 4 minuten na de rust stond het 1-3. Niet in de laatste plaats tot verbazing van de tegenstander zelf, maar hierdoor in staat gesteld door een onoplettendheid in defensie van Berkum 2. Dit was een mokerslag van jewelste die werkelijk niemand zag aankomen.

De mindset aanpassen.
Het was nu zaak om te herpakken. Nadat CSV Apeldoorn 2 nog een enorme kans kreeg in de 59e minuut draaide de wedstrijd ten gunste van Berkum 2. Trainer Georgie Huisman paste de nodige wissels toe en dit had zijn effect. De kansen kwamen mede door het goede voetbal weer terug en zo ging Berkum 2 op jacht naar de aansluitingstreffer. In de 65e en 66e minuut hadden zowel Mirchello Martina als Youp Kok twee dotten van kansen om de aansluitingstreffer te maken.

Eindelijk toch de aansluitingstreffer: 2-3
Dit gebeurde in de 69e minuut door goed opletten van Youp Kok. Die een snoeiharde kopbal van Mark Zuidberg tot doelpunt omboog nadat de bal de binnenkant van de paal raakte.  De 2-3 was een feit!

De gelijkmaker leek een kwestie van tijd.
Nu gingen echt alle remmen los en de ontembare Mark Zuidberg zorgde door zijn goede spel voor enorm veel onrust in de defensie van CSV Apeldoorn 2.
Dit leidde in de 77e minuut tot de zoveelste corner die genomen werd door Frank Hoolsema. Ook hier ontstond weer een gevaarlijke situatie uit door een goede kopbal van spits Youp Kok.  Maar zoals zo vaak deze middag was ook deze bal te pakken door de keeper van CSV Apeldoorn 2.
Zo bleef Berkum 2 nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Je merkte dat CSV Apeldoorn 2 niet meer kon vooruit denken en werkelijk alle zeilen moest bij zetten. Na een goede actie van Mark Zuidberg was het eerst Frank Hoolsema die zijn inzet gestopt zag worden en in de rebound was het Youp Kok die van dichtbij jammer genoeg over schoot.
En het was nog niet gedaan, want uit weer een corner stond Sam Borger op de bal te wachten bij de tweede paal. De bal kwam er en zijn enorme pegel spatte op de lat uiteen nadat een verdediger de bal per ongeluk raakte met zijn been.  

Niet benutte kansen en de tijd deden haar invloed gelden: 2-4
Na al deze kansen die niet in doelpunten konden worden omgezet was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Zeker toen in deze fase Berkum 2 nog even de 2-4 om de oren kreeg.

Zo verliest Berkum 2 zijn eerste wedstrijd van het seizoen en gaat het zich voorbereiden op de uitwedstrijd tegen SDV Barneveld 2 volgende week zaterdag om 12.15 op Sportpark Norschoten Barnseweg 9 te Barneveld.


Man of the Match: Mattijn Huizenga

Opstelling: Huib Veurink, Jasper Koekoek,  87e Mike Appelhof ) Jeroen van Brummen, ( 60e Sam Borger) Bram Pool, Thom Kooke, Frank Hoolsema, Daniel Holsappel,  (84 Robin Kanters) Youp Kok, Mirchello Martina (70e Mark Zuidberg ) Bas Bouwhuis, Mattijn Huizenga

Copyright © 2015. All Rights Reserved VV Berkum.