VV BERKUM

Wedstrijdprogramma
           Standen & Uitslagen

facebook  twitter  instagram

Berkum 2 verliest van zichzelf.

Berkum 2 moest het in de tweede wedstrijd van het seizoen 2017-2018 opnemen tegen SDV Barneveld 2. Een wedstrijd in Barneveld betekent voor de jongens van Berkum 2 altijd een wedstrijd met regen en lastig voetbal. En dit was ook deze week het geval.

Stroeve start
Al vanaf de eerste minuut probeert Barneveld de opbouw van Berkum 2 te storen door hoge druk te zetten op de backs. Dit veroorzaakte in de 6e minuut al een grote kans voor Barneveld 2. Berkum 2 kreeg steeds meer moeite met het goed spelend Barneveld 2. Gelukkig was Barneveld slordig in de eindpass.

Op achterstand
Berkum 2 wist zich niet te herpakken. In de 16e minuut kon een lange bal tussen de achterste linies niet verwerkt worden, waardoor er een steekpass gegeven kon worden. Deze werd langs keeper Huib Veurink binnengeschoten. Het leek wel of Berkum 2 deze tegentreffer nodig had, want direct na de goal ontstonden er kansen door gevaarlijke voorzetten van de goed spelende back Mattijn Huizenga.

Onzorgvuldig
Berkum 2 werd steeds gevaarlijker door onder andere goede vrije trappen en voorzetten van Frank Hoolsema, maar het bleef slordig in de passing op het natte kunstgrasveld. Vlak voor rust schoot de spits van Barneveld 2 de bal binnen na een steekbal door het midden, maar deze werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Herkansing
Na de inbreng van Robin Kanters en Mark Zuidberg na rust leek de gelijkmaker een kwestie van tijd. Berkum begon steeds meer lef te tonen en duels te winnen. Jammer genoeg was de passing opnieuw onzorgvuldig. Hierdoor ontstonden er counter mogelijkheden voor Barneveld 2. In de 56e minuut werd er een verkeerde breedtepass gespeeld, wat zich uitte in een steekbal door het hart van de verdediging. Deze bal werd met een chip afgerond over de keeper: 2-0. 5 minuten na de 2-0 werd de 3-0 binnen gekopt door de spits van Barneveld 2. Berkum 2 was te onoplettend in de defensie.

Blijven proberen
Na deze goal werd er opeens goed gevoetbald door de mannen van Berkum. Veel lopende mensen en gevaarlijke voorzetten van de snelle back Robin Kanters. Verder zorgde aanvaller Mirchello Martina voor veel dreiging door langs de verdediging te komen, maar jammer genoeg stuitte hij op de keeper van SDV Barneveld.

Als het aan de ene kant niet lukt…
Na alle kansen die niet konden worden omgezet in doelpunten was de wedstrijd al wel gespeeld. In de 90e minuut kreeg Barneveld 2 nog een corner. Deze werd kort genomen en binnengeschoten: 0-4.

Zo verliest Berkum de tweede wedstrijd van het seizoen met 4-0.

Berkum 2 speelt aankomende zaterdag oktober om 12.00 tegen promovendus DETO 2.
Deze wedstrijd begin tom 12.00 op veld 1.

Man of the match: Geen

Opstelling: Huib Veurink, Bram Pool, Timo ter Haar, (62e Sam Borger), Jeroen Horstman, Mattijn Huizenga, Jasper koekoek, (45e Robin Kanters), Frank Hoolsema, Thom Kooke, Stef Alkema, (45e Mark Zuidberg), Mike Appelhof, (76e Chris Hutten), Mirchello Martina.

Copyright © 2015. All Rights Reserved VV Berkum.