VV BERKUM

Wedstrijdprogramma
           Standen & Uitslagen

facebook  twitter  instagram

Berkum 2: Wachten op de ommekeer.

Afgelopen zaterdag, 7 oktober, moest Berkum 2 het opnemen tegen DETO 2. De promovendus uit Vriezeveen schommelt jaarlijks tussen de reserve1e klasse en de reserve Hoofdklasse. Vorig seizoen konden de talenten uit Vriezeveen het kampioenschap vieren in de reserve 1e klasse en zodoende mogen de talenten zich dit seizoen weer bewijzen op het hoogste niveau. Dit gaat tot nu toe prima, want DETO 2 bivakkeert rustig in de middenmoot.

Gaat het vanmiddag gebeuren!?
Berkum 2 voetbalt wisselvallig dit seizoen. In de partij tegen DETO 2 moesten we dealen met het feit dat drie sterkhouders er niet bij waren. En deze aderlating werd deze middag zeker gevoeld door de ploeg. Het inpassen van de talenten, in combinatie met het tactische concept, heeft nu eenmaal zijn tijd nodig. We zien dat het wekelijks beter gaat, maar ook dat de talenten van Berkum 2 geen punten wisten te vergaren tot nu toe.

Aftasten.
Daar moest deze middag maar eens verandering in komen. De wedstrijd begon precies om 12.00 uur onder prachtige omstandigheden. De wedstrijd zelf begon matig van beide kanten. We zagen dat de elftallen aan het zoeken waren naar de juiste afstelling tussen de linies om op die manier aan het vertrouwen te bouwen. Dit duurde tot de 10e minuut. Vervolgens was het DETO 2 dat de eerste corner mocht nemen. Hierdoor ontstond een gevaarlijke situatie voor het doel van de boomlange keeper van Berkum 2 Jelle Brouwer. We kwamen hier goed weg.

Veldoverwicht en kansen. Dat wel!
Langzamerhand, en we zaten in de 17e minuut, nam Berkum 2 de regie over in de wedstrijd en kreeg Berkum 2 haar eerste mogelijkheden. Daarvan zagen we een voorbeeld in de 18e minuut als de wederom goed spelende Mattijn Huizenga Bram Pool wegstuurde richting de goal van DETO 2. Het was een verdediger van DETO 2 die met een ultieme inzet redding kon brengen, want de loopactie van Bram Pool was prima te noemen. Ook de 21e minuut mochten we van de banken als we een prima aanval zagen en spits Youp Kok mocht uithalen. Dit deed hij dan ook, maar de spits heeft tot nu toe veel pech en dus ook deze keer ging de bal helaas naast. Berkum 2 kreeg in de 24e minuut nog een riante mogelijkheid na een snelle aanval, maar ook deze keer ramde aanvaller Mark Zuidberg de bal ruim over.

We missen net nog even de scherpte en een beetje geluk.
Hierna keerde de rust terug in de wedstrijd, maar bleef het uiteraard oppassen voor de zeer talentvolle buitenspelers van de tegenstander. Dat lukte goed, waardoor Berkum 2 de volgende aanval kon voorbereiden.
Het was nu Timo ter Haar die mocht opstomen en met een onnavolgbare passeeractie, waarbij hij twee man op het verkeerde been zette, kon hij Youp Kok met een slimme bal in kansrijke positie zetten. De aanvaller koos er echter voor om, in de 34e minuut, de bal af te leggen in plaats van te schieten, anders had daar waarschijnlijk meer in gezeten.
Het was nog niet gedaan voor de rust, want in de 40e en de 45e minuut waren er nog twee 100% kansen voor de ploeg uit Berkum. In eerste instantie was het Youp Kok die eigenlijk moest scoren en daarna was het Mirchello Martina die, op een bal van Youp Kok, voor een bijna lege goal had moeten scoren. Het was een verdediger die toevallig de bal tegen zijn benen kreeg en zagen we daardoor de bal ook dit keer naast gaan.

Qua kansen en werklust zou voorsprong gerechtvaardigd zijn.
De tweede helft begon eigenlijk pas in de 60e minuut. Gedurende15 minuten was het een schaakspel tussen beide ploegen waarbij geen echte kansen ontstonden.
Dit werd wel wat anders, want Berkum 2 had DETO 2 aardig onder controle. Niet zozeer vanwege het goede spel, maar in verband met de juiste inzet. Aan de werklust ontbrak het bepaald niet bij de talenten van Berkum 2.
In de 61e minuut zagen we een kansje voor Bram Pool op een goede pas van Mirchello Martina. Hierna, in de 65e minuut, was het Mirchello Martina zelf die zich liet gelden. Hij creëerde een niet te missen kans, maar door pure pech zonder resultaat. Diverse aanvallen leidden ook tot hoekschoppen. In de 72e minuut was het Dennis Snel die met een voortreffelijke hoekschop de mee opgekomen Timo ter Haar vond bij de tweede paal. De kopbal van Timo was hard en nauwkeurig, maar ook nu weer was het een verdediger die de bal van de doellijn kon halen.

Het deksel en de neus: 0-1.
Berkum 2 kreeg, niet voor de eerste keer dit seizoen, het welbekende deksel op de neus doordat bij de eerste serieuze aanval van DETO 2 in de tweede helft helaas de 0-1 op de borden kwam door een bekeken schuiver in de linkerhoek.

Stormloop mocht niet meer baten.
Hierna ontstond een ware stormloop richting de goal van DETO 2. Dit resulteerde in twee enorme
kansen en de nodige hectiek. In de 80e minuut, na een indrukwekkende scrimmage, was het Mirchello Martina die alle pech van de wereld had toen hij de bal naast schoot met een lege goal voor zich. In de 87e minuut was het eerst Mike Appelhof die tegen een verdediger aan schoot en in de rebound mikte Mirchello Martina ruim over, waar op dat moment de gelijkmaker meer dan terecht was geweest.

Vooruitgang in het spel: ja. Punten: geen.
Berkum 2 wacht nu nog steeds op de eerste overwinning dit seizoen. Gezien de kansen per wedstrijd en de werklust zal dat een kwestie van tijd zijn.

Volgende week zaterdag gaat Berkum 2 naar Ermelo om het op te nemen tegen DVS’ 33 2. Deze wedstrijd begint om 14.30 op Sportpark DVS’ 33, Sportlaan 27 te Ermelo.

Opstelling: Jelle Brouwer, Timo ter Haar, Jeroen Horstman, Dennis Snel, Mattijn Huizenga, (81e Mike Appelhof) Ruud Wellenberg, (46e Joost Baas, 60e Sam Borger ) Thom Kooke, Bram Pool, Youp Kok, Mirchello Martina, Mark Zuidberg, (59e Semir van der Ree).

Man of the Match: Jeroen Horstman

Copyright © 2015. All Rights Reserved VV Berkum.