VV BERKUM

Sponsoren

         VV Berkum App
        
  apple         android
        Wedstrijdprogramma
           Standen & Uitslagen

facebook  twitter  instagram

MO13-1 behaalt brons op NK

De meiden van VV Berkum MO13-1 hebben zaterdag 3 juni een superprestatie neergezet door op het NK Voetbal Talenten Toernooi op de derde plaats te eindigen. De voetbalsters speelden daarmee dertien teams uit heel Nederland van de mat. 

NK MO13 1 team

Het NK vond plaats in Leeuwarden bij voetbalvereniging Blauw-Wit’34. De 16 teams kwamen uit heel Nederland. Ze werden verdeeld over vier poules en speelden wedstrijden van 2 keer 11 minuten. De Berkum-meiden speelden hun eerste wedstrijd tegen VVIJ uit IJsselsteijn. Berkum won met 1-0. Daarna volgden Bergeijk met een 3-0 winst voor Berkum en Blauw Wit’34 eindigde met een eindstand van 2-0. Daarmee werd Berkum eerste van de poule en had daardoor kans op de enorme Kampioenswisselbeker. De vreugde was even van korte duur want VV IJsselsteijn kwam plotseling met een bezwaar om de hoek kijken tegen de gang van zaken bij de eerste wedstrijd. De scheidsrechter bleek drie minuten te vroeg te hebben afgefloten. Deze drie minuten moesten van de wedstrijdorganisatie dus nog worden gespeeld ondanks dat het een fout van de scheidsrechter was. Wanneer er alsnog gescoord zou worden door de tegenpartij, dan was de eerste plek van de poule voor hen.  Gelukkig gingen de VV Berkum meiden er volledig voor. Er werd niet gescoord. De eerste plek van de poule bleef bij Berkum.  

NK MO 13 1 medailles

 Op het hoofdveld werd vervolgens de halve finale tegen Alliance ’22 uit Haarlem gespeeld. Het was een      spannende wedstrijd waarbij in één van de laatste minuten gescoord werd door de tegenstander. De kans op de  wisselbeker was hiermee voor VV Berkum verkeken.

 Tegen Valthermond werd daarna de strijd gestreden om de derde en vierde plek. Al in de eerste minuten kwam  Berkum op voorsprong en dat werd niet meer ingehaald. In de laatste minuten kwam Anouk helaas erg  ongelukkig ten val waarbij ze, zo bleek later in het ziekenhuis, haar pols had gebroken. NK MO13 1 Anouk 

 

 De meiden van VV Berkum hebben met het behalen van de derde plaats een fantastische prestatie neergezet.  Alliance’22 werd Nederlands kampioen. Zilver ging naar FC Zoetermeer MO13.

De VV Berkum meiden hebben het allemaal als een hele speciale dag ervaren temeer omdat ze eens konden spelen tegen teams van verschillende niveaus uit heel Nederland. 

NK MO13 1 medailles

Copyright © 2015. All Rights Reserved VV Berkum.