VV BERKUM

Standen & Uitslagen

facebook  twitter  instagram

Berkum Vrouwen 1 zet Bergentheim na rust opzij

Afgelopen zaterdag zijn ook de vrouwen van vv Berkum weer begonnen aan de competitie. Ook dit jaar komen zij weer uit in de 2de klasse Oost. Na een aantal oefen- en bekerwedstrijden stond de eerste competitiewedstrijd tegen Bergentheim, net gepromoveerd uit de 3de klasse, op het programma. Met een aantal nieuwe speelsters en een nieuw systeem is het de vrouwen van Berkum gelukt om de drie punten in Zwolle te houden. Dankzij drie doelpunten van Femke van den Dijssel en twee van Rosanne Roeles zette Berkum in de eerste wedstrijd Bergentheim met 5-0 opzij.

Ilse keeper vrouwen 1

Het begin van de wedstrijd was wat rommelig met kansen van beide kanten. In de 26ste minuut was het voor de eerste keer raak en kwam Berkum op een 1-0 voorsprong. Vanuit een corner kwam de bal in de kluts, maar lukte het Femke van den Dijssel uiteindelijk om de bal tussen de palen te krijgen. Na deze goal werd het nog een aantal keren heel gevaarlijk voor de goal van Berkum, met een schot op de lat en een mooie redding van keeper Ilse Rigter die hiermee de gelijkmaker voorkwam. Door nog een paar belangrijke verdedigende acties van Anouk van Vilsteren hield Berkum de stand op 1-0 en ging het met deze score de rust in.

Berkum begon wat onrustig aan de tweede helft. Al vrij snel kreeg Bergentheim een grote kans op de gelijkmaker, maar deze aanval werd afgefloten door een overtreding. Na deze kans werd Berkum gevaarlijker.  Dian Rolf kwam erin voor voor Demi Karsten. Ze hield goed het overzicht en legde hem breed op Rosanne Roeles. Zij bedacht zich geen moment en streepte de bal in de rechterbovenhoek. Berkum kwam hiermee op een 2-0 voorsprong. Na een aantal kansen was het weer raak. Femke van den Dijssel nam de bal aan de linkerkant goed mee en kon hem voorgeven en wist Rosanne Roeles te vinden. Zij kopte de bal hard binnen en zette de score op 3-0. Vrij snel daarna gaf Lieke van Vilsteren een lange bal op Jonne Ekkel, zij gaf de bal voor maar werd nog net aangeraakt door de keeper. Femke van den Dijssel kopte hem uiteindelijk binnen. In de 85ste minuut was het Sabrine Stroo die van afstand op goal schoot, maar ze raakte helaas de lat. Opnieuw was het weer Femke van den Dijssel die alert was en haar derde goal van de middag maakte. Zij bracht de eindstand op 5-0.

De eerste drie punten zijn binnen. Volgende week de schone taak om deze lijn door te trekken. Vrouwen 1 speelt dan om 14:30 uit tegen Wolvega.

Berkum-Bergentheim, 23 september 2017 Eindstand: 5-0 (1-0) Doelpunten: Femke van den Dijssel (1-0), Rosanne Roeles (2-0), Rosanne Roeles (3-0), Femke van den Dijssel (4-0), Femke van den Dijssel (5-0) Scheidsrechter: G. J. Westenbroek Gele kaarten: - Opstelling Berkum: Ilse Rigter , Anna Hanson, Lieke van Vilsteren, Anouk van Vilsteren (Charissa Vaartjes), Femke Timmerman (Harmke Berenpas), Sabrine Stroo, Frida Bremer, Rosanne Roeles, Femke van den Dijssel, Demi Karsten (Dian Rolf), Jonne Ekkel.

Copyright © 2015. All Rights Reserved VV Berkum.