VV BERKUM

Sponsoren

         VV Berkum App
        
  apple         android
        Wedstrijdprogramma
           Standen & Uitslagen

facebook  twitter  instagram

Bar & Boos in Fryslân

Na een eerste overwinning op zak tegen Bergentheim, was het zaterdag de 30e september de beurt om een bezoek te brengen aan FC Wolvega dames 1. Eenmaal de provinciegrens over leek het weer goed gemutst, echter bleek op sportpark Molenwiek een ouderwetse

 zaterdLogoBerkumKleinagmiddag z’n opwachting te maken. Regen, wind & ….een grasveld! Als je trainingsarbeid verricht op hagelnieuw       kunstgras, regen met bakken uit de lucht valt en je tegenstanders tijdens de warming-up een lange rij maken en een   staarwedstrijdje op afstand organiseren dan weet je: we moeten aan de bak J

 Zo gezegd, zo gedaan. De eerste 5 a 10 minuten van de partij ging gelijk op. Waar wij nog aan het zoeken waren,     profiteerde Wolvega zo nu en dan met op de counter gericht positiespel en lichte pressie waardoor enkele mogelijkheden   ontstonden op onze helft en andersom. Effectief gevaar bleef achterwege. 

Na 10 minuten kijken hoe het gras groeit op het hoofdveld van de Molendrift leek de flow te pakken. Met verzorgt positiespel en hard werken werden enkele kansjes gecreëerd. In de 14e minuut werd Femke van den Dijssel diep gestuurd op links, waarna ze een strakke voorzet afleverde aan Jonne Ekkel. De (sterk keepende) goalie van FC Wolvega dacht hetzelfde; toch was het Jonne die een lastminute sliding uit de truckendoos trok en beheerst de bal langs de keeper gleed 0-1. Rond de 20e minuut voltrok zich hetzelfde scenario vanaf de rechterkant met een mooie hoge voorzet vanaf rechts door Dian Rolf. Jonne kopte de bal bij de 2e paal beheerst achter de keeper. 

Daarna volgde een goal die symbool staat voor het goed verzorgde spel in de 1e helft. Vanaf eigen helft werd de bal hard ingespeeld op het middenveld, waarna met een steekpass Dian de diepte in werd gestuurd. Zij tikte de bal in één keer door op Femke D, die opnieuw direct Jonne vrijzette voor de goal rond de 30e minuut, 0-3!

Na een corner voor Berkum belandde de bal in de chaos van het zestienmeter gebied. Via binnenkant voet werd de keeper en een verdediger omzeild, 0-4 door Rosanne Roeles vlak voor rust.

In de tweede helft leek het flitsende spel van de eerste helft een stuk lastiger. Het speltempo lag lager en passes werden minder hard ingespeeld waardoor Wolvega, die inmiddels ver ingezakt stond te voetballen, minder ruimte creëerde voor ons om te voetballen. De ‘geparkeerde bus’ was een feit.  

Het blijven zoeken naar openingen wierp zijn vruchten af; het was de beurt aan Anouk van Vilsteren om haar goaldebuut te maken in de competitie voor VV Berkum. Na een strakke voorzet vanaf de linkerkant kon Anouk diagonaal vanaf de eerste paal afdrukken, 5-0. Er volgde een vreugdedans zoals we maar zelden zien op het voetbalveld.

Het was Jonne die de wedstrijd afsloot met een intikkertje & spitsengoal 0-6. Op naar volgende week waar we aan zullen treden uit tegen Olde Veste.

Copyright © 2015. All Rights Reserved VV Berkum.