VV BERKUM

Pupillen van de week

Pupil vd Week Stan Schot

Stan Schot

De Pupil van de Week bij de thuiswedstrijd van Berkum 1 tegen Staphorst is Stan Schot. Stan is 10 jaar oud en speelt in JO11-3, dat hij een heel leuk team vindt. Hij is een kei in verdedigen en dat doet hij dan ook al jaren. Maar Stan vindt het ook heel leuk om rechts voorin te spelen zodat hij doelpunten kan maken of voorzetten kan geven. Gelukkig wordt dit seizoen veel gewisseld in de posities waardoor hij overal kan spelen.
Stan voetbalt al vanaf zijn vierde jaar bij Berkum, omdat er al andere kinderen voetbalden van school en de jeugd goed georganiseerd is. Daarnaast is het lekker dicht bij huis zodat hij zelf op de fiets naar de voetbal kan. Daar maakt hij vaak gebruik van: Stan blijft bijna elke zaterdag hangen bij Berkum om te voetballen met zijn teamgenoten.

Naast voetballen gebruikt Stan zijn vrije tijd ook om te vissen, buiten te spelen en taekwondo. Met zijn vader gaat Stan ook weleens bij PEC kijken, naast Berkum zijn favoriete club. Hij vindt bij PEC Stef Nijland een geweldige speler, maar zijn echte favoriet is Ronaldo. Deze zaterdag mag Stan bij Berkum 1 vanaf de reservebank de wedstrijd bekijken.

We wensen hem een fijne middag toe!

Pupil vd Week Vera

Vera Mensink

Vera is 9 jaar en speelt in MO11. Ze speelt sinds april bij VV Berkum. Omdat ze met de schoolvoetbal twee keer wist door te dringen tot de finale in het PEC-Stadion, wist ze zeker dat ze wilde voetballen. Het was zo’n fantastische ervaring om daar in dat grote stadion te voetballen.

Eerst wilde ze keeper worden, dat leek haar ook met haar anderhalf jaar volleybal-ervaring wel handig, maar al bij de allereerste training bleek ze het voetballen zelf toch wel erg leuk te vinden. Vera is een verdediger en vindt dit erg leuk om te doen, vooral wanneer ze in een duel de bal weg kan kapen is ze in haar element. Ze wil graag werken aan haar traptechniek en ze wil graag leren hoe ze zich moet opstellen ten aanzien van een aanvaller.

Naast het voetballen zit Vera ook nog op klimmen. Dit doet ze in Zwolle-Zuid. Ze heeft hiervoor ook aan wedstrijden meegedaan. Als deze sport in 2020 olympisch wordt, is ze nog te jong maar in 2024 zou ze graag mee willen doen…

In haar vrije tijd is ze te vinden met een bal, of moet je haar hogerop zoeken in een boom. Ook gaat ze naar alle thuiswedstrijden van PEC-Zwolle.

Vera voorspelt een 3-1 overwinning voor de vrouwen van Berkum deze zaterdag tegen de vrouw van DVS'33 uit Ermelo. De vrouwen starten om 15:15 uur op veld 2.

Copyright © 2015. All Rights Reserved VV Berkum.