• Afgetekende overwinning Berkum bij Go Ahead Kampen

11 dec 2021
  •

Berkum heeft de oefenwedstrijd tegen eersteklasser Go Ahead Kampen met 0-6 gewonnen.

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat Berkum met zulke hoge cijfers in Kampen zou winnen, want in het eerste kwartier was Go Ahead gelijkwaardig en kreeg het team van Gert van Duinen ook twee goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. De beste kans was er voor  Rob ter Haar, die in de 2e minuut een uitgelezen scoringskans voor de Kampenaren liet liggen.

Na 15 minuten was het gebeurd met de dadendrang van Go Ahead en nam Berkum het heft in handen. In de 16e minuut opende Ivar Nijboer na een prachtige combinatie via meerdere schijven met een mooi schot de score voor Berkum (0-1).

De in de spits geposteerde Marc van der Meulen verdubbelde in de 28e minuut de marge door een kapitale verdedigingsfout van de Go Ahead – defensie goed af te straffen (0-2).

Drie minuten later stelde de Berkum-captain met een mooie pass zijn broer Chris in staat met een prachtig schot in de kruising de 0-3 op het scorebord te brengen.

In de 34 minuut was het voor de vierde keer raak. Nadat Tim Noordman een schot van Julian de Ruiter had gepareerd zorgde Ivar Nijboer in de rebound met een geplaatst schot in de linker benedenhoek voor een vroegtijdige beslissing in deze wedstrijd.

In de 45e minuut had  Go Ahead mazzel dat Ivar Nijboer en Bas van Wijnen nog twee enorme kansen lieten liggen.

Na de thee wisselde trainer Arno Hoekstra de helft van het team. Eerst maakten Lars van Gerner, Roy van der Stouwe, Jorben Nieuwenhuis en Asse Visscher hun opwachting en in de laatste twintig minuten kwamen ook nog de lang geblesseerde Johnsen Bacuna en Boy Boeloerditi binnen de lijnen.

De veelvoudige wisselingen en het gewijzigde systeem (3-4-3 i.p.v. 4-3-3) hadden geen invloed op het wedstrijdbeeld. Berkum bleef ook in het tweede bedrijf de wedstrijd dicteren en probeerde de score verder op te voeren.

Nadat In de 58e minuut Marc van der Meulen binnen de ‘beruchte lijnen’ onreglementair ten val was gebracht, scoorde hijzelf uit de toegekende strafschop zijn tweede treffer in deze sportieve oefenwedstrijd (0-5).

Ook in het laatste half uur bleef Berkum de aanval zoeken en creëerde het team nog meerdere scoringskansen.

In de 86e minuut bepaalde Ivar Nijboer met een prachtig effectbal de eindstand in deze doelpuntenrijke wedstrijd.

In de slotminuut kreeg Berkum nog twee geweldige kansen om de score nog verder op te voeren. Eerst had Johnsen Bacuna oog in oog met Steven Vonk (die in de tweede helft het doel van Go Ahead verdedigde) het vizier niet op scherp en enkele seconden later tikte de reservekeeper van Go Ahead een mooie vrije trap van Boy Boeloerditi met een prachtig reflex safe over de lat.

Resumerend kan men zeggen dat Berkum kan terugkijken op een nuttige en goede oefenwedstrijd, waarin het in de competitie moeilijk scorende team een groot aantal doelpunten maakte en hieruit vertrouwen kan putten voor de volgende wedstrijden

Verslag en foto's van Rainer Fröhlich