•

Berkum 2, de trotse koploper in de reserve Hoofdklasse-A, speelde op dinsdagavond 10 mei de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen WHC 2.

De belangen waren groot, want in de eindfase van de competitie worden de prijzen verdeeld en de formatie van trainer Rinke Borger is nog volop in de race voor het kampioenschap.

WHC begon de wedstrijd, zoals verwacht, opportunistisch. WHC probeerde met lange ballen en veel duelkracht Berkum onder druk te zetten. Dit lukte deels maar dit leidde, op één moment na, niet tot grote kansen voor WHC.

Na 15 minuten kwam Berkum meer in de wedstrijd en probeerde het middels het vertrouwde combinatiespel in scoringspositie te komen, al lukte dit op het moeilijk bespeelbare grasveld niet altijd even goed.

Dat het 1e doelpunt van Berkum uit een standaardsituatie viel was gezien het beeld van de wedstrijd geen toeval: in de 25e minuut werd een scherp aangesneden vrije trap van Roy van der Stouwe bij de 2e paal binnengeschoten door Jasper Beltman.

Het hoogtepunt van de 1e helft vond in de 44e minuut plaats: Roy van der Stouwe krulde vanaf 25 meter een vrije trap op prachtige wijze, onhoudbaar voor de keeper, in de bovenhoek.

De 2e helft verliep op vergelijkbare wijze als de 1e. Berkum viel aan, en WHC verdedigde. WHC bracht nog wel 3 nieuwe krachten aan het front, maar na een tijdelijke opleving met een paar kansen hield keeper Stue Hendrikse het Berkum-doel schoon.

Aan de andere kant had Berkum nog 2 grote kansen om de score verder uit te breiden. Asse Visscher speelde zichzelf 2x prachtig vrij maar beide keren werd de inzet van Asse knap gered door de WHC keeper.

Na deze overwinning staat Berkum met nog 4 wedstrijden te gaan 7 punten voor op nummer 2 op de ranglijst, Excelsior’31 uit Rijssen.

Zaterdag a.s. speelt Berkum 2 de uitwedstrijd tegen SDCP uit Putten en bij een overwinning kan op zaterdag 21 mei thuis tegen Nunspeet, aanvang 12.15 uur het kampioenschap behaald worden!!

Wij blijven u de komende weken op de hoogte houden van de ontwikkelingen in deze kampioensrace van VV Berkum 2!

WHC 2  -VV Berkum 2, 10 mei 2022

Eindstand: 0-2 (0-2)

Doelpunten: 25. Jasper Beltman, 44. Roy van der Stouwe

Opstelling Berkum: Stue Hendrikse, Jasper Beltman, Chris Hutten (62. Twan Akkerman), Rik Ngimbi, Stef Korterik, Stijn Jagt, Joost Baas (69. Derk Fuller), Roy van der Stouwe, Joey Nieukoop (46. Luuk Visscher), Asse Visscher, Serge Nap (80. Tobias Mondria)