• Berkum 1 start met pittig programma

De hoofdmacht van Berkum krijgt in het seizoen 2020-2021 al direct flinke klussen op te knappen. De mannen van trainer Arno Hoekstra beginnen tegen vijf bijzonder sterke tegenstanders, zo blijkt uit het nieuwe competitieprogramma van de KNVB.

“We starten tegen goede teams, maar ik heb liever in het begin de op papier sterkere ploegen. ‘Grote wedstrijden’ liggen ons wel,” vindt Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen (foto). “Zo weet je meteen wat het niveau is en waar je aan toe bent.”

Berkum 1 start op zaterdag 5 september uit bij ONS Sneek, dat op eigen verzoek uit de Derde Divisie is ‘afgedaald’. Een week later volgt een thuiswedstrijd tegen het sterke Eemdijk, dat op een kansrijke derde plaats in de Hoofdklasse B stond toen de vorige competitie voortijdig werd afgebroken.

Op 19 september speelt Berkum uit bij Urk, dat op eigen terrein altijd bijzonder moeilijk is te verslaan. Op 26 september volgt de streekderby SC Genemuiden-Berkum en ook dat duel staat altijd garant voor veel inzet en spektakel. De vijfde wedstrijd van de nieuwe jaargang wordt op 3 oktober gespeeld bij RKAV Volendam, een ploeg die vorig jaar in Zwolle een bijzonder sterke indruk achterliet.

“We hebben dit jaar een lange voorbereiding en volgens mij zijn we er kwalitatief op vooruit gegaan, dus het is mooi dat je je meteen kunt meten met de sterke ploegen. Zo weet je ook direct of je nog dingen moet aanpassen,” kijkt Marc van der Meulen vooruit op de ‘ouverture’ van het nieuwe voetbalseizoen.