•  

  Door een 2-1 winst op Oranje Wit 2 uit Dordrecht heeft Berkum zich gekwalificeerd voor de finale om het landskampioenschap voor reserveteams, waaarin op 15 juni a.s. RKAV Voldendam 2 de tegenstander zal zijn. 

  De doelpunten van Berkum kwamen op naam van Lorenz van den Berg (49e min.) en Luuk Visscher (55e min.) 

  In de eerste helft zag het er niet naar uit dat Berkum deze wedstrijd zou winnen. Berkum had weliswaar een optisch veldoverwicht, maar de betere kansen waren voor de gasten. 

  In de 16e minuut blokte Lukas Kroes met een uiterste krachtsinspanning een hard schot van Marten Treurniet en een minuut later schoot Dennis Haksteen in vrije positie hoog over. 

  Berkum kon met uitzondering van een vlammend schot van Daan van der Veer in de 30e minuut hier weinig tegenoverstellen.

  Na 31 minuten had Berkum opnieuw geluk dat een goed bedoeld lobje een gemakkelijke prooi van de goed keepende Finn Jordans werd. Weer een minuut later pareerde Finn Jordans een schot van Dennis Haksteen die vrij voor hem de hoek voor het uitkiezen had. 

  Op slag van rust kreeg Berkum na een handsbal binnen de 'beruchte lijnen' een strafschop toegewezen. Helaas kon de anders vanaf de stip zo trefzekere Stijn Jagt zijn zenuwen niet in bedwang houden en schoot de bal hoog over. 

  Na de thee kwam Berkum als herboren uit de kleedkamer. Dat veranderde ook niet door de 0-1 van de Poolse spits Kuba Witcak, want twee minuten later kreeg Berkum 2 loon naar werken. De hard werkende Stjjn Jagt leverde een afgemeten voorzet af die door de attent reagerende Lorenz van den Berg tot doelpunt werd gepromoveerd (1-1).  

  Berkum kreeg door deze goal vleugels en zette Oranje Wit steeds vaker vast op de eigen helft. Dat resulteerde na 55 minuten in de  2-1 van Luuk Vissccher die na een akrobatische actie met een drop-kick de Oranje Wit goalie passerde (2-1). 

  In het laatste half uur moest Berkum met 10 man verder, omdat Twan Akkerman na een overtreding, die volgens velen ook met geel bestraft had kunnen worden, een directe rode kaart kreeg. 

  Het lag in de lijn van de verwachting dat Berkum het nu moeilijk zou krijgen, maar tot ieders verrassing gebeurde dat niet. De gasten speelden tegen het gedecimeerde Berkum zelfs slechter dan in de eerste helft tegen 11 Berkumers. Daardoor konden de Berkum-reserves vrij eenvoudig de 2-1 overwinning over de streep trekken.

  Door deze zege heeft Berkum zich voor de tweede keer in de clubhistorie voor de finale om het landskampioenschap voor resevetams geplaatst. Deze finale wordt, net als twee jaar geleden tegen Ajax 2, wederom in Berkum gespeeld. Tegenstander is dan RKAV Volendam 2 dat in de andere halve finale Kampong 2 met 6-1 verpletterde. 

   

  Verslag en foto's: Rainer Fröhlich