• Het tweede elftal van VV Berkum speelt zaterdagmiddag op eigen terrein in de finale van het landskampioenschap bij de Reserve Hoofdklassen tegen RKAV Volendam 2. Daarmee krijgen de Zwollenaren een méér dan pittige klus, want de tegenstander uit Volendam kijkt terug op een geweldig seizoen.

“Daar worden wij niet zenuwachtig van. Elke wedstrijd is er één op zich,” is de nuchtere constatering van aanvoerder Jasper Beltman van Berkum 2. “Wij kunnen  óók scoren en wij krijgen er ook niet veel tegen. Twee jaar geleden hebben we het tegen Ajax ook laten zien. Toen zijn we landskampioen geworden en we gaan er dus nu ook weer volle bak tegenaan!”

Enorme overmacht
    In de halve finale van de strijd om het landskampioenschap maakte het tweede team van RKAV Volendam onlangs gehakt van Kampong 2, dat met liefst 6-1 naar de slachtbank werd gevoerd. Eerder werden de Volendammers met een enorme overmacht kampioen in hun klasse. De voorsprong op nummer twee Ajax bedroeg liefst 14 punten en het doelsaldo was ronduit imponerend: 106 goals vóór en slechts 19 tegen! Dat betekende het zoveelste succes voor RKAV Volendam dit jaar, want ook de hoofdmacht van de club schreef in de 3e Divisie A het kampioenschap op haar naam en de O23 werd kampioen én pakte de beker.

Minder machtsvertoon
    Berkum 2 werd vorige maand kampioen in de Reserve Hoofdklasse A Oost, maar wel met minder machtsvertoon dan de Volendamse reserves lieten zien. Het tweede van Berkum eindigde met evenveel punten als Go-Ahead Kampen, maar pakte toch de titel door een beter doelsaldo. Daarna schakelde de ploeg van trainer Manuel Schilder in de strijd om het landskampioenschap Heino 2 uit, al was daar een zenuwslopende penaltyreeks voor nodig. Vervolgens won Berkum 2 met 1-0 van NWC uit Asten en in de halve finale werd Oranje Wit uit Dordrecht met 2-1 geklopt.

Zaterdag heeft het tweede van Berkum dus de kans om tegen RKAV Volendam voor de tweede keer in twee jaar het landskampioenschap voor reserveteams in de wacht te slepen, maar de Zwollenaren weten dat de opponent bijzonder sterk is. Ondersteuning van de Berkum-supporters is dus méér dan welkom! De finale tussen Berkum 2 en RKAV Volendam 2 wordt geleid door scheidsrechter Bas ten Tije, die op Sportpark De Vegtlust om 13.00 uur af laat trappen.

BALSPONSOR BIJ DEZE WEDSTRIJD IS ONZE NIEUWE CO-SPONSOR

KREATOR - ONWIKKELAARS EN ADVISEURS