•  

  Berkum 2 heeft vanmiddag de finale om het landskampioenschap tegen de reserves van RKAV Volendam 2 met 0-1 verloren.

  De eerste 20 minuten lieten een gelijk opgaande wedstrijd zien met weinig dreiging voor de goals. In het laatste kwartier voor de rust trok het makkelijk voetballende Volendam 2 meer en meer het initiatief naar zich toe.

  Daarbij kregen zowel Berkum 2 als Volendam 2 zeker kansen, zoals in de 30e minuut toen Jaro Wink, zeer alert, op volle snelheid een dieptepass oppikte, maar alleen voor de keeper helaas niet tot afwerking kon komen. In de 38e minuut profiteerde Volendam via Davy Steur van een foutieve terugspeelbal, gelukkig kon de wederom sterk spelende Lucas Kroes de ingeschoten bal blokkeren. Vlak voor de rust brak Volendam 2 op rechts door, waarbij de scherpe voorzet van Davy Steur door Joey Tol hard werd ingeschoten, maar een knappe redding van de zeer solide keepende Jasper de Visser voorkwam een niet geheel onverdiende voorsprong voor Volendam.

  Na de rust was het eerste deel van de 2e helft een kopie van de 1e helft , waarbij over en weer kansen ontstonden, bijv. in de 55e minuut toen een solo dwars door het midden van Thomas de Raad eindigde in een schot dat net naast ging. Direct daarna kopte de gevaarlijke Davy Steur uit een strakke corner net naast. Zowel Berkum 2 als Volendam 2 brachten in de 60/61e minuut wissels in om de wedstrijd in hun voordeel te laten kantelen. Dit resulteerde nog in diverse kansen. In het laatste kwartier nam de intensiteit van de zeer sportieve wedstrijd verder toe, waarbij de bezoekers voor steeds meer dreiging gingen zorgen met diverse grote kansen. Maar ook Berkum 2 liet zich in deze fase niet onbetuigd. In de 80e minuut gaf Kees Schuit een dieptepass op Luuk Visscher, zijn strakke voorzet resulteerde in een doelpoging van de 18-jarige invaller Jayden Rama , helaas zonder succes.

  In de 82e minuut maakte Volendam 2 de winnende treffer doordat (wederom) Joey Steur een dieptepass juist taxeerde en met een bekeken schot de 0-1 op het scorebord kon brengen.

  Berkum 2 bracht nog een extra aanvaller in en trok met volle overgave naar voren om alsnog de gelijkmaker te maken. In de slotfase resulteerde dat nog in een hard afstandsschot van Jasper Beltman dat tot corner werd verwerkt. Hierbij bleef het, doordat in de naspeeltijd niet meer werd gescoord.

  Daarmee was een teleurstellend, maar verdiend verlies een feit. Toch kan Berkum 2 in deze finalewedstrijd tegen de torenhoge favoriet Volendam 2 terugkijken op een wedstrijd waarbij de verschillen minder groot waren dan vooraf wellicht gedacht en waarbij alles wat Berkum 2 te bieden had aan inzet, passie, wilskracht en kwaliteit in de strijd werd geworpen en waarvoor het talrijk opgekomen publiek veel waardering kon opbrengen.

  Nu aan het einde van een lang seizoen de balans kan worden opgemaakt, kan de conclusie geen andere zijn dan dat het gehele team van spelers en begeleiding onder leiding van Manuel Schilder kan terugkijken op een voortreffelijk, geslaagd seizoen. De VV Berkum is daarvoor Berkum 2 dank verschuldigd.

   

  Berkum 2- RKAV Volendam 2 , 15 juni 2024

  Eindstand: 0-1 ( 0-0 )

  Scheidsrechter: Bas ten Tije

  Toeschouwers: ca. 600

  Doelpunt: 12. Davy Steur ( 0-1)

  Gele/ rode kaarten: geen

  Opstelling Berkum 2: Jasper de Visser, Daan van der Veer, Jasper Beltman, Lucas Kroes ( 88. Xander van den Berg ), Thomas de Raad (60. Wessel Bosgoed), Stijn Jagt, Ilias El Haddad (60. David Albino ),Jens Hutten (73. Jayden Rama ), Kees Schuit , Lorenz van den Berg, Jaro Wink (73. Luuk Visscher ).

  Opstelling RKAV Volendam 2 : Joey van der Plas , Stefan Bond , Wilco Maas , Wessel Stuyt , Jesper Sijbrands ( 83.Ruud Plat )  , Tom Dijkhuizen , Wesley Baarslag ( 61. Jan Steur ), Davy Steur, Daan Ibrahim ( 61. Milan Keier ), Joey Tol.

   

  Verslag: Peter Lips - Foto's; Hans Smit