•  

  Het tweede elftal van Berkum heeft zich door een 3-2 overwinning op VSCO 1 geplaatst voor de knock-out fase in de disrictsbeker 2023/24. 

  Luuk Visscher bracht de Berkum-reserves na 19 minuten verdiend op voorsporong. 4 minuten later egaliseerde Hans van Renselaar voor de gasten.

  Ook na deze gelijkmaker bleef Berkum de wedstrijd domineren en nam in de 37e minuut opnieuw de leiding door de tweede goal van Luuk Visscher. 

  Toen Lorenz van den Berg in de 75e minuut de 3-1 had gescoord, leek de wedstrijd beslist, maar een minuut later verkleinde Arjan van 't Ende de marge voor 'De Kanaries', waardoor het nog even spannend werd. Berkum hield echter het hoofd koel en hield de voorsprong tot het laatste flutisignaal van de goed leidende scheidsrechter Daan Schoemaker vast. 

  Door deze overwinning werd Berkum 2 winnaar in een poule met de eerste elftallen van VSCO, Ulu Spoor en Wilsum, een prachtig  resultaat. De mannen van Manuel Schilder kijken nu uit naar de knock-out fase waarvoor binnenkort de loting zal worden verricht. 

  Verslag en foto's: Rainer Fröhlich