• Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen het al uitgeschakelde ASC '62 Heren 5 op het programma. De Berkummers hadden aan een punt genoeg om door te bekeren.

Klokslag half 2 stonden de mannen van 6 op veld 2 voor hun warming-up. De tegenstander was nog niet gesignaleerd en de vraag rees dan ook op of de Dalfsenaren wel op kwamen dagen. Dit was gelukkig wel het geval, hetzij met 10 man maar ze waren er.

Scheidsrechter Slomp deed de tos met beide aanvoerders en de wedstrijd kon starten. Berkum 6 maakte gebruik van de ruimte en na 10 minuten kon de 0-1 vermeld worden. Niet veel later stond de 0-4 al op het scorebord. Berkum domineerde, deels door het ondertal van de tegenstander, maar het moet gezegd worden dat de Berkummers het veld goed groot hielden en de daardoor ontstane ruimte optimaal benutten.

Martinus maakte nog voor rust een onvervalste hattrick en Wesley deed de aan Berkum 5 uitgeleende spits Matthijs Platvoet met 2 goals snel vergeten. Ook jongeling Bas Bassler maakte indruk op linksbuiten door zijn tegenstander meermaals dol te draaien, wat hij bekroonde met een treffer nog voor rust. Door een misverstand in de verdediging werd de eindstand op 6-1 gebracht door een verder uitstekend spelende Coen Brouwer.

De tweede helft moet en mag snel vergeten worden. ASC'62 5, nu wel met 11 man, leunde achterover en wist met een een counter en uit een corner de 6-3 te maken. Lichtpuntje in de 2e helft was wel dat Sven Vogel als rechtsback de onuitputtelijk Matthijs van der Meulen meermalen de diepte in wist te sturen op rechts. De strakke voorzetten van Van der Meulen wisten echter niet tot doelpunten omgezet te kunnen worden. Berkum wist nog wel te scoren waardoor de eindstand van 7-3 door de goed leidende scheidsrechter Slomp te noteren viel.

Een compliment aan de Dalfsenaren die ondanks twee forse nederlagen toch richting Berkum afreisden. We wensen hen dan ook veel succes in de competitie.

Drie punten, door in de beker, en een voorbereiding waar dit nieuwe Berkum 6 trots op mag zijn. Een wat onwennig begin tegen Rouveen (3-3) en vervolgens 3 overwinningen op rij in de beker. Vertrouwen wat zaterdag meegenomen zal moeten worden tegen Be-Quick'28 5. De eerste wedstrijd in de reserve 4e klasse-09 voor Berkum 6. ^AB
    berkum 6 10