• Berkum 8, commitment

Wegens drukte in de afgelopen week ben ik er niet eerder aan toegekomen om iets te schrijven over de confrontatie van onze sportvrienden tegen Edon 3. Eerlijk gezegd had ik er ook weinig zin in na de wedstrijd in en tegen Kampen. Maar goed, ik had mijn daar over heen gezet en ben gewoon gaan kijken, maar het heeft mijn gevoel niet kunnen wegnemen. Ook deze wedstrijd lieten de sportvrienden niet zien wat ze normaliter wel kunnen. Ook nu zakten ze door de ondergrens.

“Ik weet niet wat het is, maar als het niet loopt dan laten veel jongens hun hoofd zakken en willen zich zelfs laten wisselen. Dat laatste vind ik een zwakte bod. Misschien ben je voetbaltechnisch de onderliggende partij, maar dat betekent toch niet dat je inzet daar onder moet leiden? In mijn ogen moet je dan juist een tandje er bij zetten. Ook op strijd kun je een wedstrijd naar je hand zetten.” Jeroen is not amused: “ik baal daar gewoon van. Dit is niet de juiste instelling. We moeten het samen doen, als het collectief.”

Mark stond weer op goal aangezien Bassie afwezig was en Rob een blessure aan zijn arm had: “ik had vandaag zeker geen engeltje op mijn lat zitten. In mijn ogen kon ik aan drie van de 4 goals weinig tot niets doen. De derde reken ik mij zelf wel aan.” De tegenstander was vandaag beter en zeker effectiever. Een paar spelers van de tegenstander staken boven het grasveld uit. “Het gerucht ging dat dit elftal ondersteuning had gekregen van een paar spelers van het 2e en dat kon je ook wel zien.” Achteraf blijken de geruchten de waarheid te zijn.

In mijn ogen zou dat qua instelling niet uit mogen maken. Je moet gezamenlijk, inclusief de bank, de wedstrijd spelen. En dat betekent dat er 100% commitment en inzet moet zijn. En als deze percentage niet bereikt wordt, dan hebben onze sportvrienden niets te zoeken op een (kunst)grasveld. Zet dan direct de uitslag in het digitale systeem en begin direct aan de derde helft. En stuur mij dan ook ff een berichtje, want dan blijf ik lekker thuis om voor moeders de vrouw een aantal klusjes te doen. Misschien iets om over na te denken.

Uiteindelijk een terechte uitslag: 1-4. Edon gaat met de drie punten terug en de sportvrienden blijven met lege handen achter. Maar met voldoende punten waar men maar eens over moet gaan nadenken en waarvoor men elkaar maar ook eens diep in de ogen moet gaan kijken.

Ik hoop dat ik een ander elftal ga zien in Zwolle-Zuid.

“Roderick”