• Vandaag stond de kleur geel in the spotlight. Overal om mij heen kwam de kleur geel terug.
    Om te beginnen was het vandaag vrij zonnig. Op sommige velden was het gewoon ontzettend warm. Op sommige velden kon je het kunstgras ruiken en kregen de spelers brandwonden van het droge veld.
    Geel vuurwerk en brandbommen bij de jeugd van JO17-1. In een niet echt sprankelende maar wel spannende wedstrijd waren het de withemden die uiteindelijk aan het langste end trokken. Vuurwerk en champagne maakten het feest compleet. Een nieuw avontuur in de 4e klasse. Geweldig.

Een scheidsrechter in het geel op de velden van Genemuiden. Zowel bij de sportvrienden die tegen het 10e aan moesten treden als bij SVI die tegen het 9e moesten aantreden. En beide scheidsrechters stonden centraal in de te fluiten wedstrijden.
    De gele man bij het 9e floot gewoon 15 minuten te vroeg af. Misschien door de stand (5-0 voor het 9e) of door het mooie weer, maar het feit blijft dat er 15 minuten te weinig gevoetbald is. En in 15 minuten kan er heel veel gebeuren…
    De leidsman in het geel bij de sportvrienden had in de 1e 45 minuten weinig te doen. Het spel kabelde een beetje op een neer. Vanwege de hitte vond hij het wel nodig om nog even een drink pauze in te lassen. Een mooi moment voor de leidert om toch zijn sportvrienden op een aantal zaken te attenderen.

De tweede helft zou de helft worden van de scheidsrechter in het geel. In zijn borstzakje zaten namelijk ook de kaarten. Hij greep in de laatste minuten wel drie keer naar zijn borstzakje om uiteindelijk de gele kaart te kunnen tonen. En geel betekent 10 minuten tijdstraf. Uiteindelijk bleef Genemuiden nog maar met 9 veldspelers op het veld staan. En ook daar hadden de sportvrienden, met wederom gastspelers binnen de lijnen, het nog knap moeilijk mee. Hoe raar het ook klinkt, het werd makkelijker toen ook een sportvriend de gele kaart toegereikt kreeg. Uiteindelijk kwam er een 3-5 winst op het scorebord te staan. Winst voor de sportvrienden. De aanleiding van de 5e was een bijzondere. Bij een aanval van onze sportvrienden denkt de assistent scheidsrechter van Genemuiden buitenspel geconstateerd te hebben. Fris en fruitig steekt hij zijn gele vlaggetje strak omhoog om de scheidsrechter op de buitenspel te attenderen. De scheidsrechter ziet het niet en in de vervolgactie pakt een speler van Genemuiden de bal op in de zestien met de gedachtegang dat het buitenspel is en dus een vrije bal voor Genemuiden. De scheidsrechter denkt daar zo het zijne er van en geeft aan dat het geen buitenspel was en dus een strafschop voor de sportvrienden en een gele kaart voor betreffende speler van Genemuiden. Rob die twijfelt nog even of hij de strafschop bewust naast moet schieten, echter in afstemming met de leidert schiet hij hem toch krachtig tegen het netje.

In de derde helft komt het gele vocht veelvuldig op tafel. En dan is het toch jammer dat de keuken gesloten is want een geel frietje was bij menigeen wel naar binnen gegaan.
    En dat dan Berkum 4 ook nog zijn kampioenschap kan vieren, kan de pret niet drukken. Het grappige van dit elftal is dat er veel oud sportvrienden in voetballen. Berkum 8 is dus een soort opleidingselftal. Gefeliciteerd.

“Roderick”