• Berkum 8, inhaal

Een voetbalvereniging leeft van zijn leden. Hoe meer leden, hoe meer elftallen. Maar ook hoe groter de vijver is waaruit je kunt gaan selecteren. Hoe mooier wil je het hebben.
    Een grote vereniging heeft ook zijn nadelen. Vooral als je maar 4 velden hebt waar op gespeeld kan worden. Dat is een uitdaging. Zo moesten de sportvrienden de wedstrijd tegen ’s Heerenbroek al in een eerder stadium spelen en wel om 17.30 uur. Nou, ik stond daar niet op te wachten, laat staan de sportvrienden zelf. De wedstrijd werd dan ook snel verplaatst, echter die kon niet doorgaan vanwege het weer.
    Daarom ging ik afgelopen zaterdag op mijn fiets naar het sportpark van vv Berkum. In een heel leeg fietsenstalling kon ik mijn fiets makkelijk kwijt. “Het is een inhaal weekend en wij zijn een van de enigen die vandaag een wedstrijd hebben.” Leiderd Marco was ook weer eens van de partij. “Speciaal teruggekomen uit Egypte om deze wedstrijd te kunnen aanschouwen. Ik heb de tas wel bij me, maar ik verwacht dat ik de gehele wedstrijd op het bankje kan blijven zitten.”
    ’s Heerenbroek is geen onbekende. “In het verleden hebben we de degens al een keer gekruist. Toen een lastige tegenstander. De huidige ranglijst laat dat echter niet zien.”
    Dat deze tegenstander bijna strak onderaan staat, kon je wel terugzien. Vooral de sluitpost. “Als ze een andere keeper zouden hebben gehad, dan had deze ploeg waarschijnlijk wel een stuk hoger hebben gestaan.”
    De sportvrienden begonnen goed aan de wedstrijd. De tegenstander werd meteen teruggedrukt op eigen helft en kwam er nauwelijks meer aan te pas. “Door onze eigen fouten en slordigheden werden ze af en toe gevaarlijk. We hebben daar wel eens een handje van. We denken dan te makkelijk.”
    Ach, veel woorden hoeven we niet vuil te maken aan deze confrontatie. Als je met wederom 8-2 de wedstrijd afsluit, heb je eigenlijk weinig te klagen. Het is dat de spaarzame toeschouwer toch in totaal 10 doelpunten is voorgeschoteld. En een zuivere hattrick van Tokko: “wat een trieste tegenstander. Na de derde was ik er al eigenlijk weer klaar mee en ben lekker snel gaan douchen.” Ik denk dat Tokko niet meer dan 25 minuten in de tweede helft heeft gevoetbald. Supersub Rob loste hem af en scoorde de laatste: “toch weer twee in het netje gekregen. De 1e en de laatste. Mijn saldo wordt op deze manier aardig op geschroefd.”

Leiderd Marco zag het allemaal tevreden aan. “We pakken drie waardevolle punten en komen zodoende op de tweede plaats met maar drie punten verschil met koploper Kampen. Hoewel zij een betere doelsaldo hebben, is er nog van alles mogelijk. Samen met Kampen, WVF en Edon zullen we het moeten gaan uitvechten. Eerst zaterdag aanstaande maar naar HTC. Stap voor stap.”

En zoals ik het al eerder memoreerde, zijn de sportvrienden in de beker ook een ronde verder. Bij de laatste 8 en de tegenstander is ook bekend: het 12e van Excelsior ’31. Een clash der giganten want dit team staat gewoon bovenaan in hun eigen competitie. Reserveer vast 30 maart aanstaande in uw agenda. Onze sportvrienden kunnen alle steun en support  gebruiken.

“Roderick”