• Berkum 8, surrealistisch

Hoewel we al bijna half februari hebben, wil ik u toch nog een sportief jaar toewensen. Een jaar vol goede gezondheid en geluk. En op dat laatste wil ik wel even door gaan. Onze sportvrienden moesten het opnemen in en tegen Westenholte. De wedstrijd in Berkum was een appeltje-eitje (5-0). In de tussenliggende tijd heeft WVF goede zaken gedaan. Samen met Kampen staan ze boven de sportvrienden. "Vandaag een belangrijke wedstrijd. Dit noemen ze ook wel een 6 punten wedstrijd. Bij winst klampen wij bij de kopgroep aan. Bij verlies is de strijd gestreden en kunnen we ons opmaken voor een aantal nutteloze wedstrijden die er nergens meer toe doen." Rob, wederom in keeperstenue, is standvastig in zijn woordgebruik. Hij wil de druk opvoeren en de ‘mannen’ laten inzien dat het er vandaag toe doet.

Op het hoofdveld in Westenholte gaat deze titanenstrijd om 12.30 uur los. Door de tegenwind ben ik net op tijd. Deze wind speelt de spelers ook parten. Het is geen groots optreden van beide elftallen, echter onze sportvrienden zijn hoe dan ook de iets bovenliggende partij. Echter tot een mooie voorsprong leidt dit niet. Dean: "we hebben voldoende kansen gehad om die belangrijke voorsprong te nemen. Echter, de kansen moeten wel benut worden. We verprutsen ze over het algemeen zelf, maar daar staat ook wel een goede goalgetter in het doel." Dean is degene die het balletje wel tegen het netje kan laten knallen. Daarnaast geeft hij ook een mooie assist. Echter WVF krijgt twee kansen en scoort ook twee keer, waarvan 1 uit een terecht gegeven strafschop. Rob baalt.
    Tijdens de thee is het tijd om een korte terugblik te doen op de eerste 45 minuten: "we moeten gewoon de kansen afmaken en dan is er niets aan de hand." Door twee blessures moet Mark, die net komt aanlopen, alsnog in de kleren, en zelfs leiderd Marco moet er later ook nog aan te pas komen.

De sportvrienden komen sterk uit de startblokken en creëren voldoende 100% kansen. WVF heeft op dat moment niets te vertellen. Eindelijk rolt de bal over de lijn de goal in. De sportvrienden nemen een op dat moment verdiende voorsprong. Er volgen nog meer kansen om deze voorsprong uit te bouwen, echter een al oude voetbal wet komt om de hoek kijken en WVF heeft een uitbraak en scoort direct. Wederom staat de stand gelijk (3-3). Hier schieten de sportvrienden niets mee op en men gaat driftig op zoek naar de verdiende voorsprong. En die komt er ook. Maar ook van deze voorsprong kan men niet lang genieten. Opnieuw krijgt WVF één kans welke men direct benut. En wederom staat de stand gelijk (4-4). Er begint vertwijfeling in het team van de sportvrienden te ontstaan. Hoe kan dit?

Toch gaan de koppen omhoog, de neus in de wind en opnieuw komt men op voorsprong. Vasthouden, vasthouden wordt alom geroepen. Maar het is of de duivel er mee speelt. Weer krijgt WVF het voor elkaar om de aansluiting te krijgen (5-5). Is de beker met vergif hiermee helemaal leeg? Voor de sportvrienden moet ik helaas zeggen, want ook nu komt de oude voetbalwet om de hoek kijken. Dezelfde duvel zorgt er voor dat onze sportvrienden in de hoek komt te staan waar de klappen vallen. In een van de laatste minuten komt WVF zelfs op voorsprong (5-6). Alle sportvrienden met hun handen in het haar. Hoe is dit mogelijk?
    De tijd is te kort. De scheids, ook gewisseld in de rust (mag dat wel?), fluit voor het einde en de sportvrienden lopen verdwaast het veld af. Wat is hier vanmiddag gebeurd? Waar ben ik toeschouwer van geweest? Een surrealistisch schouwspel??

"Roderick"