• De laatste weken staat het voetbal in de spotlight. En het Nederlandse voetbal in het bijzonder. Het voetbal in het generiek en het balletje in het bijzonder. De dying seconds van Ajax tot de spanning om de kampioenschap in de Eredivisie. Of de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en RKC. Voor de neutrale toeschouwer een lust voor het oog, maar voor de echte supporter een crime.

  Ook de sportvrienden hebben lang voor zowel het kampioenschap als de beker gespeeld, maar op beide fronten is, met de eindstreep in zicht, de motor gaan haperen. In de laatste weken is hetgeen ze voor de winterstop op de grasmat toverden niet meer gelukt. En zo gaat de alom bekende nachtkaars uit.

  Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Wilsum 3 op het programma. Wilsum had graag gezien dat deze wedstrijd verplaatst zou gaan worden aangezien men zich had ingeschreven voor een toernooi. “Dat betekent dat het nog maar even te zien bevalt tegen wie we nu daadwerkelijk gaan voetballen, Wilsum 3 of een samengesteld 3e met veel spelers uit 2. We gaan het beleven. Maar ook wij hebben personele problemen. Ik ben de hele week aan het leuren geweest om spelers van andere elftallen in bruikleen te krijgen. Ik ben blij dat ik vanuit de jeugd 4 spelers heb kunnen krijgen. Dit leuren maakt dat het niet altijd leuk is om leidert te zijn.” Bij het uitspreken van deze woorden kijkt leidert Marco ook niet happy.
  Het was een wedstrijd des keizers baard. Geen spanning en men kon dus vrij uit spelen. En dat was uiteindelijk aan de score dan ook te zien: 5-5.
  “De jongelingen hebben zich kranig geweerd en waren zeker niet de minsten op het veld.  De hitte had natuurlijk ook een grote stem in het kapittel. Daar hadden alle spelers last van.” Rob zegt dit met een grote grijns op zijn gezicht: “vandaag weer 2x gescoord, dat zal Vinny niet leuk vinden.”

  Afgelopen week heb ik, net als velen anderen, afscheid genomen van de vader van Eurkie. Dit afscheid zet je weer met twee benen op de grond en moet je het spelletje kunnen relativeren. Echter door het vele geld wat in dit wereldje rond gaat, is dat niet meer mogelijk. Het is business, big business. Jammer omdat te moeten constateren…  

  “Roderick”