• Afgelopen zaterdag stond de laatste uitwedstrijd van dit seizoen op het programma. EDON was de tegenstander en iedereen die EDON zegt, heeft het over vierkante houten doelpalen. Toch doen we die vereniging tekort als we alleen daar de focus opleggen. Immers kan menigeen ook verhalen vertellen over verzakte delen van het veld door konijnen gegraven gangenstelsels, komen de kleedkamers in aanmerking voor het openluchtmuseum  en is er een kantine waar je in ieder geval droog kan zitten als het regent. Oftewel de historie druipt van deze vereniging af.

  EDON, ontstaan vanuit de personeelsvereniging van de IJsselcentrale, is een gemoedelijke club. De sportvrienden hebben diverse heroïsche wedstrijden tegen ze gespeeld en vaak waren de sportvrienden de bovenliggende partij. Zo niet de afgelopen wedstrijden. De degelijkheid van het vriendenteam van EDON is al een paar jaar de kracht van dit team. En waar EDON steevast meedraait in de top van de ranglijst, is dit voor de sportvrienden steeds lastiger. Met dit seizoen als triest dieptepunt. Een 9e plek is Berkum 9 onwaardig.

  Maar terug naar EDON, waar de back ook lijnentrekker is. De voorstopper barman en de spits zorgt voor de muziek. Grasmaaien, onderhoud van het idyllische sportpark, alles wordt onderling opgepakt. Het is een genot om daar te mogen spelen.

  Helaas zal komend seizoen Berkum 9-EDON niet op het reguliere programma staan. De heren van EDON hadden namelijk een week eerder het verdiende kampioenschap binnengehaald. Tegen de laatst overgebleven concurrent IJVV werd de winst binnengehaald. Dit was ook de reden dat de sportvrienden niet met lege handen het sportpark betraden. Voorafgaand aan de wedstrijd overhandigde onze aanvoerder van dienst Jeroen een krat bier en de felicitaties namens het team.

  Gelijk werd door EDON de afspraak gemaakt om deze samen op te drinken na afloop van de wedstrijd.

  De thuiswedstrijd werd door de sportvrienden kansloos met 9-0 verloren en toen was voor ons al duidelijk dat de kans groot was dat dit de kampioen ging worden. Velen hadden nog steeds een kater van deze afdroogpartij en zodoende werd er een tactisch plan bedacht om de schade te beperken. Ja, u leest het goed, de sportvrienden gingen zich aanpassen aan de tegenstander.

  Met een 5 mans middenveld en een zeer statische spits werd de wedstrijd begonnen. Het was lekker weer en ook al was het zaterdagmiddag, de term zomeravondvoetbal is hier prima op zijn plek. Vervolgens ontspon zich een wedstrijd waarin het hele seizoen samenkwam. Een slordige inspeelpass van Bas, gaf de aanvaller van EDON de kan om de bal van 35 meter simpel het lege doel in de schuiven. Een Cris, die ook het net nog niet gevonden had dit jaar, vond het nodig om een corner te promoveren en strak achter Bas te koppen. Tussendoor had Karel de 1-1 nog aan laten tekenen.

  Dus met een 2-1 achterstand werd de kleedkamer opgezocht.

  Bas had op de training al geprobeerd zijn aanvallende instelling te tonen en wilde de 2e helft zijn kunsten in de spits tonen. Daardoor kon Thomas zijn kunsten vertonen in het doel. Met nog een aantal andere wissels, werd de wedstrijd hervat. De sportvrienden voetbalden aardig mee, maar ook nu deden een aantal persoonlijke fouten het team de das om. EDON liep daardoor eenvoudig uit naar 5-1 en ook man-of-the-match Bas liet zien dat kansen op een groot doel moeilijker zijn dan op de kleine goaltjes tijdens de training.

  En zo floot scheidsrechter Han voor het einde van de wedstrijd en zochten de spelers een plekje langs de zijlijn in het zonnetje. Onder het genot van de nodige biertjes werd het seizoen nog geëvalueerd en werden zaadjes geplant voor een op handen zijnde evenement van de sportvrienden.

  De sportvrienden rest nu nog één thuiswedstrijd tegen DOS Kampen. Deze wedstrijd vindt plaat op woensdag 24 mei, aanvang 19.00 uur.

  En daarna start de zomerstop, maar daarin zullen de sportvrienden niet stilzitten. Ze zullen schitteren bij activiteiten van de supportersvereniging, maar ook bij de voetballadder. Een select gezelschap zal ook deelnemen aan het voetvolleytoernooi en er staat nog een toernooi bij WVF op het programma.

  En de contouren voor komend seizoen worden ook steeds meer zichtbaar. De transfermarkt gaat open en wellicht kunnen de sportvrienden nog een trainer strikken. Het liefst een trainer die weet hoe hij prijzen moet pakken. Mochten jullie nog iemand weten, dan zijn wij via de socials te benaderen.

   

  “Zijlijner”