• Afgelopen zaterdag stond de 2e bekerwedstrijd op het programma. Na de goede wedstrijd in Wapenveld die helaas niet het gewenste resultaat opleverde, was het de vraag of we het goede spel een vervolg konden geven tegen WVF 10.

  De dag begon voor Marco en Rob echter iets feestelijker. De sportvrienden konden wederom een mooie sponsor aan zich binden. Al jaren zijn de reservetenues een doorn in het oog van de sportvrienden. Met regelmaat wordt er tegen tegenstanders gespeeld die ook (veel) wit in het shirt hebben en dan dienen wij een reservetenue te dragen. Bij Berkum liggen dan dikke, gele shirts in de kast of een incompleet en te klein blauw tenue. Vaak wordt er dan gekozen om in inloopshirts te spelen. Het was al langer een grote wens voor de sportvrienden om dit professioneler aan te pakken en met La Bouture Mannenmode hebben ze hier een mooie sponsor voor gevonden. Manuela Spruit, eigenaar van de mooie kledingzaak in de Luttekestraat, wilde de sportvrienden voorzien van een compleet uittenue. Zaterdagmorgen hebben Marco en Rob langsgegaan om haar te bedanken voor het mooie nieuwe tenue. Naast de shirts is er ook gezorgd voor bijpassende broeken en kousen.

  De sportvrienden zijn Manuela erg dankbaar voor het vertrouwen en hopen veel mooie wedstrijden te gaan spelen in deze shirts. En mocht je je garderobe uit willen breiden, het is zeker de moeite waard om deze mooie winkel eens te bezoeken. En mocht je nog niet in de gelegenheid zijn om de stad in te gaan, dan kan je vast een kijkje nemen op https://la-bouture.nl/

   

  Na dit mooie moment ging de focus op de wedstrijd. Wilden we nog een kans maken op de volgende ronde in de beker, dan moesten we afrekenen met WVF en het liefst werken aan ons doelsaldo. Nou is in de twee eerder gespeelde wedstrijden gebleken dat het scorend vermogen nog wel een aandachtspuntje is. Waren we in de oefenwedstrijd tegen ZAC nog niet in staat om kansen te creëren, ging dat tegen Wapenveld al veel beter. Echter diverse kansen, waarvan enkele opgelegd te noemen zijn, leiden slechts tot 2 doelpunten.

  Het vertoonde spel was wel goed te noemen. Er heerste voor het eerste sinds jaren rust in het team. En de boodschap vandaag was om dat mee te nemen.

  Na een druilerige zomer waar menig campinggast in Nederland een plek aan het water had, zelfs als er geen rivier of beek in de buurt was, hadden de weergoden nog een flinke nazomer in petto. Rond het heetst van de dag, mochten de sportvrienden aantreden. Dat het daarbij rond de dertig graden was mocht de pret niet drukken. Met een grote selectie van maar liefst 18 sportvrienden hadden we voldoende opties om te wisselen. Doordat Bas last had van een lichte blessure en Marco de temperatuur met name associeert met het Egyptische strand, besloten zij niet om te kleden. Als het nodig zou zijn, kon dat altijd nog.

  En het was nodig. Tijdens de warming up bleek dat Eduard Inkelaar zijn man of the match geen vervolg kon geven. Bij het eerste de beste schot raakte hij vooral de grond. Plaggen met gras vlogen in het rond en een geblesseerde enkel was het gevolg. Sinds zaterdag gaat door het leven als Eduard Hinkelaar.

  Na een kwartier viel Henk uit met een knieblessure en 5 minuten voor de rust werd een verstapping in de warming up Jorick teveel. Oftewel van 16 spelers naar 13 in minder dan één helft. En ook Thimo viel uit met een hakblessure en in de rust gaf Jasper aan niet verder te kunnen in verband met oververhitting. Zodoende was het toch Bas die de 2e helft het veld in kwam en met hangen en wurgen werden een aantal toch nog aangespoord om in te vallen.

  De wedstrijd zelf was deels een kopie van de wedstrijd tegen Wapenveld. Een geduldig team dat van achteruit de opbouw verzorgde en zo rustig bouwde aan het aanvalspel. Door de vele noodgedwongen wisselingen, was het wel steeds zoeken naar balans, maar we voetbalden met regelmaat onder de druk die WVF zette uit. De kansen die gecreëerd werden, waren echter wederom niet aan de sportvrienden besteed. Te gehaast in de afronding, net geen goed eindpass of geen oog voor een medespeler die helemaal vrij staat. Deze puntjes moet nog op de i, dan kan het een mooi seizoen worden.

  Het was WVF dat na een halfuur op 0-1 kwam en de eerstvolgende aanval was het Joost die zijn eerste doelpunt bij de senioren mocht noteren. De 1-1 ruststand, bleek uiteindelijk ook de eindstand. En zo kunnen de sportvrienden zich opmaken voor een laatste oefenwedstrijd, aangezien doorgaan in de beker al niet meer mogelijk is. Op maandagavond 18 september spelen we om 19.30 uur bij SVI. Na een verliespartij en een gelijkspel, gaan we voor de volle bingokaart door hier een winstpartij aan toe te voegen.

  Als terechte man of the match werd deze keer Kelvin Westemeijer gekozen. Door de vele wisselingen speelde hij op diverse plekken, maar op elke plek wist hij zijn stempel te drukken.

   

  “Zijlijner”