• De zomervakanties zijn weer voorbij, de kinderen mogen weer naar school en dan weet je het: het voetbalseizoen gaat beginnen. Tijdens de zomerstop hebben de sportvrienden met grote regelmaat doorgetraind op het sportpark. Eén van de voordelen van kunstgras. En ook naast het veld is er het nodige gebeurt tijdens de zomerstop.

  Zo hebben we wederom een nieuwe sponsor toe kunnen voegen aan ons mooie team. Met 8 ondersteunde sponsoren mogen wij ons best wel rijk rekenen. De nieuwste sponsor is La Bouture Mannenmode en is gevestigd in de Luttekestraat. Van deze sponsor hebben wij ons eigen uittenue gekregen. Dit tenue gebruiken wij als de tegenstander ook in het wit aantreedt. En hiermee voorkomen we dat we in de dikke gele badjassen of ontoereikende blauwe reserveshirts het veld moeten betreden. Binnenkort meer over dit tenue en onze sponsoren.

  Ook zijn er de nodige veranderingen doorgevoerd in het team. Een aantal sportvrienden zijn gestopt of naar een ander team verhuisd en er zijn weer nieuwe talenten voor in de plaats gekomen.

  Ten slotte zijn de voorbereidingen gaande voor een nieuwe goede doelenactie. Blijf ons volgen voor nieuws op dat vlak!

  Op 19 augustus hebben de sportvrienden een wedstrijd bij ZAC gespeeld. Tegen een team dat bovenin de 5e klasse meedraait, was het flink aanpoten. Een grote nederlaag was het gevolg. Belangrijker was echter dat iedere speler weer op de groene mat gestaan had en minimaal 60 minuten in de benen heeft.

  Afgelopen zaterdag mochten we dan voor een bekerwedstrijd afreizen naar Wapenveld. VV Wapenveld is een kleine dorpsclub gelegen naast het complex van WZC. De club beschikt over 1 team en daar mochten de sportvrienden hun kunsten tegen vertonen. Keeper Bas heeft aangegeven het keepen van wedstrijden te willen verminderen en zodoende ook vaker als veldspeler het veld te betreden. Daarom ging Rob deze wedstrijd het doel verdedigen.

  Vooraf werd er gehamerd op discipline in het veld en vooral simpel en geduldig voetballen. Met een 5-mans middenveld werd dit prima uitgevoerd. De bal ging rond en waar nodig was er de rust om het spel te verleggen. De tegenstander had er niet echt grip op. Wel werd al snel duidelijk dat zij de bal het liefst achter de verdediging van de sportvrienden wilden leggen om zo van de snelle spitsen gebruik te kunnen maken.

  Voetballend kwamen de sportvrienden er ook regelmatig door. De eindpass kon nog wat zuiverder of de rust bewaren in kansrijke positie zou ook wonderen doen. Uiteindelijk was het toch Wapenveld dat via een counter op 1-0 kwam. Daarvoor had de scheidsrechter van dienst een zuivere handsbal en een schoffelpartij in de 16 vakkundig weggewuifd. We wisten dat we voor een strafschop niet op zijn hulp hoefden te rekenen.

  Na een klein halfuur kwamen we goed door op rechts. De achterlijn werd gehaald door Karel en hij schonk Cris een niet te missen kans. De 1-1 was een feit. Na nog wat kleine mogelijkheden en Eduard die liet zien over ongekende balancerende voetbalkunsten te beschikken, werd dit ook de ruststand.

  In de rust werd er vooral teruggeblikt op een sterke eerste helft en werd afgesproken op deze voet verder te gaan.

  Dit leidde in de 2e helft tot een overwicht van de sportvrienden en werd Wapenveld bij tijd en wijlen van het kastje naar de muur getikt. De meer dan verdiende 1-2 viel dan ook na een uur spelen en het was prettig dat Jasper de eerste van het seizoen er alweer in heeft liggen.

  Wapenveld was op dit moment rijp voor de genadeklap. De sportvrienden kregen ook een flink aantal kansen, maar op miraculeuze wijze werden ze allen om zeep geholpen. En dan treedt een oude voetbalwet in werking. Via een spaarzame uitval kwam Wapenveld op een 2-2 gelijke stand. En ineens was het geloof bij Wapenveld terug. Door een aantal noodzakelijke wissels, was de discipline bij de sportvrienden zoek. Wellicht dat ook vermoeidheid en pijntjes een oorzaak waren, maar enkele minuten voor tijd viel de onterechte 3-2. Wederom een counter en een spits die maar een halve kans nodig heeft om te scoren. In de laatste minuten werd nog met vereende krachten gezocht naar de gelijkmaker. Daarbij werkte het niet mee dat Jasper vrij in kon koppen, maar vervolgens met 2 handen in de rug weggeduwd werd. De scheidsrechter vond het wederom niets.

  Al met al kijken de sportvrienden positief terug op het vertoonde spel en kunnen we hier verder mee. Als we de kansen beter benutten en een wedstrijd sneller op slot gooien, kan het een mooi seizoen worden.

  Een seizoen dat de reiskilometers groter zijn dan voorgaande jaren. Wilt u alle wedstrijden bezoeken, weet dan dat u in plaatsen als Ermelo, Veessen en Swifterbant terechtkomt.

  Ten slotte was er ook deze week een man of the match. Eduard Inkelaar valt deze eer te beurt. Waarschijnlijk omdat hij een compleet nieuwe passeerbeweging heeft uitgebracht. Iedereen kent de Zidane, maar het is een kwestie van tijd voordat “De Inkelaar” deze gaat vervangen!

   

  “Zijlijner”