• The Walking Dead is een Amerikaanse televisieserie over een groep mensen die trachten te overleven in een wereld vol zombies. De reeks is gebaseerd op de door Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard bedachte gelijknamige strip.

  Zaterdag speelden de sportvrienden een uitwedstrijd bij SVI en de gelijkenis met deze serie is snel te maken. Als een stel zombies sjokte het team over het veld. Een aantal sportvrienden probeerde zich nog aan dit niveau te onttrekken, maar het was al snel duidelijk dat de gifbeker voor de sportvrienden nog niet leeg is. En we kunnen ook nog niet zeggen dat er licht aan het eind van de tunnel zichtbaar is, de ondergrens wordt elke week verlegd.

  De sportvrienden zijn niet bereid om elkaar te helpen en te ondersteunen. Strijd wordt nauwelijks geleverd en het spel is ondertussen nog statischer geworden dan bij een tafelvoetbalspel.

  Duels worden ontweken, bij balbezit is er zelden een afspeelmogelijkheid en kansen ontstaan vooral doordat de tegenstander een fout maakt. Het laatste echt goed uitgespeelde doelpunt is voor Zijlijner niet meer terug te halen.

  Het technisch praatje vooraf wordt per week zinlozer. In het veld weten spelers niet welk systeem er gespeeld wordt, men voert de basistaken niet uit en los zand is een prima beschrijving van de spelopvatting. Alle tactische aanwijzingen worden niet begrepen of uitgevoerd.

  Iedereen is op zijn manier bezig om dat moment van glorie te behalen, maar het besef dat je daar samen aan moet werken, is ver te zoeken.

  En zo ziet de leiding steeds meer spelers die als zombies ongeïnteresseerd en ongeïnspireerd ronddolen op het veld. De vraag rijst ook steeds meer of de verwachtingen niet te hoog zijn en of de balans in het team wel juist is. Zijn er niet teveel spelers die niet boven de ondergrens uitkomen?

  Deze vragen komen natuurlijk vooral naar boven als de resultaten te wensen overlaten. De sportvrienden spelen op een niveau waar degradatie niet mogelijk is, dus enige relativering is op zijn plaats.

  Feit is dat er snel een ommekeer moet komen en dat kan vooral door goede resultaten. De schouders eronder, de strijd aangaan en de kastanjes voor elkaar uit het vuur halen.

  De wedstrijd tegen SVI 7 werd met 6-2 verloren, Jorick werd gekozen als Man of the Match.

  Met nog 7 wedstrijden te spelen zal het tij snel moeten keren, zaterdag is de 1e mogelijkheid om 16.30 uur is de thuiswedstrijd tegen Zwolsche Boys.

   

  “Zijlijner”