• Het is mei 2023. Berkum 9 zit in de 3e helft op het terras en het gesprek komt op de actie Berkum 9 voor Floor. Een nederlagentoernooi waar de sportvrienden zich met hart en ziel ingezet hadden, met een opbrengst van maar liefst €12.500. Sommige sportvrienden waren toen nog niet van de partij, maar de oudgedienden konden prima uitleggen wat een nederlagentoernooi is en wat het kan betekenen. En daar werd besloten om dit toernooi opnieuw te gaan organiseren. De vorige keren werd het toernooi aan het begin van het seizoen gepland, maar door de benodigde voorbereiding én het nog te bepalen doel, werd al snel ingezet op het eind van seizoen 2023/2024.

    In september was het Emiel die de sportvrienden wees op zijn collega, Martin Jansen. Martin en zijn vouw Paula hebben 3 kinderen, Lotte, Daan en Bas. En Daan de middelste van het stel, is een gehandicapte jongen. Een select gezelschap van de sportvrienden nodigde het gezin uit om te kijken of wij ons in konden zetten voor dit gezin. Dit werd een indrukwekkend gesprek en al snel was duidelijk dat het doel van de actie bekend was.

    Veel zorg is goed geregeld in Nederland, maar de extra’s, zowel privé als bij De Elzenhoek in Ommen, vragen veel werk om gerealiseerd te krijgen. De budgetten daarvoor zijn klein en sparen voor grote zaken is lastig.