• Zaterdag stond alweer de 2e wedstrijd van het Nederlagentoernooi op het programma. Na 2 dagen rust, moesten de sportvrienden de grote nederlaag tegen EDON parkeren en opnieuw beginnen tegen ASC’62 6. Het team uit Dalfsen had nogal wat afwezigen en zodoende een combinatie met andere teams gemaakt. Zo stond er een mooi team klaar om te proberen het resultaat van EDON te overtreffen en zo kans te maken op het arrangement bij RaceSquare Zwolle.

Ook vandaag leverde Albert Flier namens Flier Sport&Fashion weer de wedstrijdbal die na de wedstrijd mee mocht naar Dalfsen.

De wedstrijd was vanaf het begin meer in evenwicht dan afgelopen woensdag en golfde op en neer, zonder hele grote kansen voor beide ploegen.

Na een klein halfuur kwam de ploeg uit Dalfsen op een 0-1 voorsprong. Een voorzet werd door de gehele verdediging verkeerd ingeschat en bij de 2e paal was het voor de aanvaller van ASC een koud kunstje om de bal in het doel te koppen.

Vlak voor rust scoorde dezelfde speler opnieuw. Met een bekeken schot schoot hij de bal in de lange hoek. Rob stond aan de grond genageld, niet door het schot, maar vooral omdat hij dacht dat de bal voorlangs zou gaan.

ASC voelde dat er meer te halen was en zette na rust alles op alles om er nog minimaal 5 doelpunten bij te maken. De sportvrienden hadden afgesproken om de 2e helft scherp te beginnen. Dat idee kon binnen en minuut de prullenbak in toen Eduard probeerde van dichtbij zijn eigen keeper te passeren. Het snoeiharde schot werd echter vakkundig onschadelijk gemaakt door Rob, waarbij hij vooral geluk had dat hij op de goede plaats stond.

Toch was de 2e helft voor de sportvrienden. Met een degelijke opbouw van achteruit werden er mooie aanvallen op de mat getoverd. En bij één van die aanvallen was het Davey die de bal voor zijn voeten kreeg. Met een mooie lob over de keeper verdween de bal in de lange hoek en de 1-2 was een feit.

Hiermee werd het signaal gegeven om op jacht te gaan naar de gelijkmaker en die viel ook. Wederom was het Davey met een kopie van zijn eerste treffer. De vermoeidheid aan beide kant begon zijn tol te eisen en het middenveld was in deze fase niet meer te herkennen. Beide ploegen probeerden alsnog de winst naar zich toe te trekken.

Het was Bas die een grote, maar lastige kans niet kon verzilveren en aan de andere kant redde Rob nog een aantal keer en zo eindigde de wedstrijd in 2-2. De strafschoppenserie eindigde daarna in een 4-3 overwinning voor de sportvrienden.