•  

  Woensdagavond, lekker zonnetje, droog en hobbelig veld en alweer de 3e wedstrijd van het nederlagentoernooi.

  Dit keer is IJVV de tegenstander. Een tegenstander die in het verleden vaak de degens kruiste met de sportvrienden en ook deelnam aan het toernooi Berkum 9 voor Floor.

  Mooie wedstrijden werden in het verleden gespeeld en vaak waren de sportvrienden de bovenliggende partij. Feit was dat dit evenzo vaak niet geheel terecht was, maar niemand binnen het team dat daar om maalde.

  IJVV heeft een ploeg dat net als de sportvrienden al geruime tijd beschikt over een vast fundament aan spelers. En dit fundament wordt jaarlijks aangevuld met nieuwe talenten.

  Dat IJVV dit beter voor elkaar heeft dan de sportvrienden werd deze wedstrijd duidelijk. De ploeg die hun thuiswedstrijden speelt op sportpark met de mooie naam “In den Uithoek” had in de competitie geen goed seizoen gedraaid. Uitkomend in de reserve 5e klasse werd het seizoen onderin afgesloten. Ook hier is het vergelijk met de sportvrienden snel gemaakt. Een klasse lager werd het voor de sportvrienden ook een troosteloos seizoen.

  IJVV had vanuit IJsselmuiden een gemêleerd gezelschap meegenomen en ook Berkum had de nodige spelers toegevoegd. Vanuit 19-3 kwamen de talenten die volgend jaar aansluiten opdraven, van 7 werd de keeper geleend en vanuit JO17-4 kwam Bram het team versterken.

  In het uittenue, dat enkele weken zoek was maar voor deze avond weer teruggevonden was, werd de wedstrijd door Berkum gestart.

  IJVV had maar één doel en dat was EDON van de troon stoten. Met een saldo van +7 was dat een grote uitdaging, maar fanatiek werd de wedstrijd door IJVV gestart.

  In de 1e helft wisten ze 3x het net te vinden, Berkum had ook een paar mogelijkheden, maar Kevin, ook uit het 7e aangesloten, kreeg de bal tot 2x toe niet in het doel.

  Voor IJVV was dit het signaal om er een tandje bij te zetten in het 2e bedrijf.

  Deze helft was nog maar kort bezig, toen Eduard in een duel een knieblessure opliep. Een ongelukkige botsing zorgde voor een verdraaiing van de knie. We hopen dat de schade meevalt en Eduard binnenkort weer op de velden te bewonderen zal zijn.

  De 2e helft werd veel eenrichtingsverkeer en aan het eind stond een 0-7 eindstand op de borden. De strafschoppenserie werd door Berkum met 4-2 gewonnen.