• De herfst, een seizoen gekenmerkt door koude en natte dagen. Bomen die hun blad verliezen. In het donker naar het werk en in het donker weer naar huis. Waar de meteorologische herfst al op 1 september begint, gebeurde dat dit jaar pas omstreeks 1 november. Regen en lage temperaturen zorgden ervoor dat de mannen van Berkum de training laten schieten en zich terugtrekken in warme woonkamers. Gelegenheid om achter de computer te kruipen en aandacht te besteden aan het goede doel van dit voetbalseizoen; Berkum 9 voor Daan!

Het Nederlagentoernooi begint steeds meer gestalte te krijgen nu ook de Business Club van PEC Zwolle een volmondige sportieve JA gaf op de uitnodiging. 25 mei trapt Berkum 9 de eerste wedstrijd af tegen de BC, vooralsnog op De Vegtlust. Naast de sportieve uitdaging is de BC ook bereid diverse merchandise aan te leveren voor de veiling. De veiling die in aanloop van het nederlagentoernooi online komt.

Er wordt nog naar een 5e tegenstander gezocht voor woensdag 5 juni.

Waar ‘online’ het team productief bezig is, moet dit op het veld maar weer eens bewezen worden.

Vorige week werden de eerste 3 punten, eindelijk, mee naar huis genomen. Nu staat er gelijk een wedstrijd op het programma tegen een directe concurrent: SVI 8. Een vergelijkbaar team dat de rode lantaarn vorig weekend van de sportvrienden over heeft genomen en erop gebrand zal zijn om deze weer op de Vegtlust achter te laten.

Doordat Rob en Bas beiden afwezig waren, gaf dit gelegenheid om de jeugd een kans te geven. Speler en jeugdtrainer Eduard wist daar de perfecte kandidaat voor en zodoende trok de jeugdige Bram de keepershandschoenen van de senioren aan.

Met de koude en natte weersomstandigheden was het geen overbodige luxe om met thermokleding het veld op te gaan. SVI koos ervoor om zo lang mogelijk binnen te blijven en pas op het laatste moment de warmte van de kleedkamers te verlaten. Dit zorgde ervoor dat SVI eigenlijk de eerste minuten van de wedstrijd nog nodig had om warm te worden. Tijd die ze niet werd gegund. SVI stond verdedigend hoog en dicht bij de middellijn opgesteld met veel ruimte achter de verdedigers. Na 5 minuten onderschepte Henk de bal op het middenveld en was dit voor rechtsback Jorick het startschot om een sprint te diepte in te trekken. Henk gaf de bal met de juiste snelheid mee en vervolgens bekroonde Jorick zijn sprint met een schot in de verre hoek. 1-0.

Het was nog geen 5 minuten later dat zich een soortgelijke situatie aan de andere kant van het veld voordeed. Een lange geplaatste pass van het linkerbeen van Kelvin, een sprint van de linksback Eduard en een doelpunt uit een onmogelijke hoek. 2-0.

Eerlijk is eerlijk, deze stand gaf een vertekend beeld van wat er op het veld gebeurde. SVI bleef verdedigend hoog staan en dat zorgde ervoor dat Berkum niet van achteruit kon opbouwen. Elke doeltrap werd lang genomen en de helft van deze ballen werd snel onderschept door SVI die vervolgens weer overgingen tot de aanval. Berkum stond met de rug tegen de muur en was aan het tegenhouden. Het duurde dan ook niet lang voordat SVI vanuit de omschakeling succesvol de bal in het net kreeg. 2-1. Helaas moest Eduard daarna het veld verlaten, maar het bracht met het inbrengen van Jeroen wel wat meer rust achterin. Rust die Berkum wel kon gebruiken en daar werd dan ook voor gefloten.

Bij afwezigheid van Rob, zorgde aanvoerder Jeroen voor de motiverende speech om iedereen scherp de tweede helft in te sturen.

De regen werkte alleen demotiverend. Het was nog harder gaan regenen en 22 man + officials liepen met frisse tegenzin het veld op. De veldverdeling was gelijk duidelijk. Berkum begon weer het aanvallende voetbal van SVI op te vangen en lieten SVI het spel bepalen. Met al snel een corner tot gevolg. De bal werd vakkundig weg gewerkt en kwam bij onze spits Joost terecht. Joost bevond zich voorin alleen op een eilandje zonder verdere aansluiting. Een goed moment voor man of the match Jorick om zijn marathon training in de praktijk uit te voeren. Met een sprint dook hij weer de ruimte in achter de verdediging. De balvaste Joost gaf op het laatste moment de bal mee aan Jorick en deze vond wederom de verre hoek. 3-1.