•  

  Berkum 1 heeft op eigen terrein met 2-2 gelijkgespeeld tegen SC Genemuiden. Gezien het grote verschil op de ranglijst van de 4e Divisie B hadden veel Zwolse fans daar vooraf voor getekend, maar na afloop was de thuisclub heel wat minder tevreden.

  “We hadden de 3-1 op de schoen, zulke kansen moet je afmaken, dan is het klaar,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. “We hadden meer verdiend, het rendement moet omhoog.” Coach René van der Weij van Genemuiden zag dat zijn ploeg het moeilijk had. “Wij kwamen niet in ons spel, dit was het maximale resultaat voor ons vandaag, meer zat er niet in.”

  Evenwicht
  Hoewel Berkum voor- én achterin behoorlijk wat spelers miste hielden beide teams elkaar voor rust redelijk in evenwicht, al ging er van Genemuiden wat meer dreiging uit. Al in de eerste minuut mikte Rens van Benthem naast en later belandde ook een schot van Ousama Ben Kaddour naast het Zwolse doel. Aan de andere kant kreeg keeper Hidde Streutker met wat mazzel een inzet van Mike van Ekeren nog te pakken en kwam Twan Knul vlak voor het doel van de bezoekers nét tekort.

  In de 39e minuut sloeg Genemuiden wél toe. Berkum-doelman Huib Veurink kon in eerste instantie redding brengen maar uit de rebound joeg Yoran Popovic, uit een onmogelijk schijnende hoek, de bal in de hoek: 0-1. Die feestvreugde duurde niet lang. Direct daarop haalde keeper Hidde Streutker van Genemuiden een inzet van Ivar Nijboer nog uit zijn doel, maar uit de daarop volgende corner kopte Twan Knul de Zwollenaren knap naar 1-1. Berkum mocht daarna echter niet mopperen toen een harde vrije trap van Van Benthem via de vingertoppen van doelman Veurink maar net over vloog.

  Feller
  Na de hervatting kwam er een veel feller Berkum binnen de lijnen. Binnen enkele minuten kreeg Finn van Kommer twee kansen, na prima voorbereidend werk van Van Ekeren, maar hij wist die niet te verzilveren. Even later was het wél raak toen Genemuiden de mist in ging bij het uitverdedigen en Lars van Gerner de bal afpikte. Hij bediende Knul op maat, die uitstekend doorging en zonder aarzeling de 2-1 binnen joeg.

  Berkum bleef daarna de betere ploeg maar verzuimde verder afstand te nemen en dat brak de Zwollenaren zeven minuten voor het slot op. De bal werd niet goed weggewerkt in de Berkum-defensie en daardoor kon Rick Doorn, net drie minuten in het veld, de gelijkmaker binnen werken: 2-2. In de slotfase had het overigens nóg erger af kunnen lopen voor de thuisclub, want keeper Veurink hield de instormende Doorn in de voorlaatste minuut maar nét af van diens tweede treffer. Berkum had desondanks het vervelende gevoel dat er meer te halen was geweest en bleef zo steken op de 12e plaats in de 4e Divisie B. Volgende week wacht de formatie van trainer Hoekstra de zware taak om daar bij koploper Eemdijk wat aan te gaan doen!

  Berkum-SC Genemuiden, 4 februari 2023
  Eindstand:
  2-2 (1-1)

  Scheidsrechter: Luuk van Zuijlen
  Doelpunten: 39. Yoran Popovic (0-1), 42. Twan Knul (1-1), 51. Knul (2-1), 83. Rick Doorn (2-2)
  Gele kaarten: Björn Bakker (Berkum), Arend van de Wetering, Sijmon Eenkhoorn (Genemuiden)
  Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Alex van Hoesel, Marc van der Meulen, Björn Bakker, Mike van Ekeren, Lars van Gerner (84. Bas van Wijnen), Ivar Nijboer, Twan Knul (65. Lars Miedema), Finn van Kommer (78. Giorney Rojer),
  Opstelling Genemuiden: Hidde Streutker, Matthias Breman (72. Ryan van Lente), Jens Jurn Streutker, Thijs Dekker (58. Sijmon Eenkhoorn), Arend van de Wetering, Bart Jan Brouwer, Ousama Ben Kaddour, Rens van Benthem, Martijn Eenkhoorn (58. Jur van Dalfsen), Nick Buitink  (80. Rick Doorn), Yoran Popovic

   

  Verslag: Theo Kölker - Foto's René van Gerner