•

In een wedstrijd met twee gezichten boekte Berkum vanmiddag op een druilerig en winderig Sportpark 'De Vegtlust' een 4-3 overwinning op zondag-vierdedivisionist Heino, na een ruststand van 4-1.

Berkum begon voortvarend en dat resulteerde al in de 2e minuut in een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Giorney Rojer, die profiteerde van een verkeerde terugspeelbal van de kant van Heino.

Even later, in de 12e minuut brak Ivar Nijboer op links door en bereikte met zijn voorzet spits Martijn Brakke die de 2-0 liet aantekenen.

Berkum draaide aanvallend sterk in die fase en Heino bleef het antwoord daarop schuldig. De 3-0 van Ivar Nijboer in de 23e minuut uit een 'dwarrelschot' in de rechter bovenhoek was daarvan een logisch resultaat, net als de 4-0 van Giorney Rojer na een wederom  fraaie voorzet van uitblinker Ivar Nijboer. Heino stelde daar bar weinig tegenover en het publiek maakte zich al op voor een monsterzege. Totdat Heino in de 44e minuut scoorde. Een corner van Heino werd door spits Jesse Kruiper ongehinderd ingekopt: 4-1. De verdediging van Berkum liet daarbij resoluut ingrijpen achterwege.

Na de rus, met de nodige wissels aan beide zijden, was het Heino dat het initiatief naar zich toe trok en aanvallend sterk voor de dag kwam en er al in de 47e minuut met een kopbal van Luc Fakkert 4-2 van maakte. Berkum maakte in deze fase een matige indruk met rommelig spel en Heino rook zijn kansen. En terecht, naar bleek in de 57e minuut toen Marius Deckers een voorzet van rechts intikte en daarmee de stand op 4-3 bracht . Met name Heino wisselde nog een paar spelers  in een poging om de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Een vrije schop op de rand van de zestienmeter werd door Jesper Schokker van Heino hard over geschoten en Ivar Nijboer schoot een kwartier voor tijd nog in kansrijke positie in het zijnet.

In een rommelige slotfase werd er niet meer gescoord en eindigde deze doelpuntrijke oefenwedstrijd in een 4-3 overwinning voor Berkum.

Na overwinningen in de oefenwedstrijden tegen WHC (7-1 winst), Staphorst (2-0 winst) en vandaag de 4-3 op Heino, kan nu het vizier worden gericht op de hervatting van de competitie op zaterdag 21 januari in de thuiswedstrijd om 14.45 uur tegen AZSV uit Aalten.

Verslag: Peter Lips  - Foto's: Rainer Fröhlich