•

Berkum 1 heeft in eigen huis met 0-0 gelijk gespeeld tegen HZVV en daar mocht de Zwolse thuisclub zeker niet over mopperen. Vooral na rust waren de bezoekers uit Drenthe gevaarlijker en creëerde Berkum voorin nog maar heel weinig.

“In de eerste helft was er voor ons niet veel aan de hand maar in de eindfase hadden we het lastig. Toen HZVV meer druk ging zetten was de controle bij ons weg, de batterij was leeg,” zag Berkum-trainer Arno Hoekstra. Zijn collega Rick Mulder van HZVV vond dat zijn ploeg twee punten had laten liggen. “In de tweede helft hadden we één of twee keer moeten scoren. We hadden hier meer weg kunnen halen.”

Stootkracht
    Berkum miste opnieuw de nodige spelers waardoor vooral voorin de nodige stootkracht ontbrak. Toch kreeg de thuisclub in de beginfase een flinke kans. Nadat Bas van Wijnen terug had gekopt op Martijn Brakke kwam de Berkum-spits vlak voor het doel nét tekort om de score te openen. Aan de andere kant smoorde een inzet van Kelly João na krap een half uur in de Berkum-defensie en vlak daarna kon Berkum-keeper Jasper de Visser naar ternauwernood redding brengen op een schot van João. Vijf minuten voor rust speelde handenbinder João de vrij voor het doel staande Jesse van Dalen prima aan, maar diens inzet ging hoog over.

Rendement
    Na rust werkte Berkum hard maar ontbrak het rendement en was het vooral HZVV dat steeds meer aandrong. Al kort na de hervatting ging João weer alleen op het Zwolse doel af maar ook nu wist hij dat niet doeltreffend af te ronden en direct daarna kwam Berkum met de schrik vrij toen een kiezelharde vrije trap van Jan Hup op de kruising van het Berkum-doel spatte. Invaller Boy Boeloerditi leek namens de thuisclub nog een kansje te krijgen maar schoot naast en daarna voerde HZVV de druk steeds verder op. Berkum-keeper Jasper de Visser, na afloop verkozen tot ‘Man of the Match’, hield zijn ploeg echter op de been met fraaie reddingen op harde schoten van Jorn Ballast en Guus Sijtsma.

Nadat Berkum eerder dit seizoen al met het nodige fortuin gelijk speelde bij HZVV pakte de ploeg van trainer Hoekstra zo opnieuw een punt tegen de Drenten, waarmee de Zwollenaren niet ontevreden mogen zijn. Door dat behaalde punt, in de tweede doelpuntloze remise op rij, bleef Berkum op de 11e plaats van de Hoofdklasse B staan. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Swift in Amsterdam, dat exact evenveel punten heeft verzameld.

Berkum-HZVV, 12 maart 2022
    Eindstand:
    0-0 (0-0)

Scheidsrechter: Robin Brinkman
    Gele kaarten: Hermen Dam, Lars van Gerner (Berkum), Justin Lambers, Jesse van Dalen, Maurice Tinholt (HZVV)
    Opstelling Berkum: Jasper de Visser, Hermen Dam, Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Alex van Hoesel (46. Frank van der Burg), Björn Bakker, Bas van Wijnen (85. Asse Visscher), Ivar Nijboer, Julian de Ruiter, Martijn Brakke (57. Boy Boeloerditi), Lars van Gerner (74. Roy van der Stouwe)
    Opstelling HZVV: Rodney Rosink, Yannick Manusiwa, Justin Lambers (77. Guus Sijtsma), Daan Wijma, Kelly João, Lorenzo Valente, Walter Diasz N’zasi (86. Maurice Tinholt), Jesse van Dalen, Sander Dzemidzic (57. Tim Riksman), Jan Hup, Jorn Ballast

Verslag: Theo Kölker  -  Foto's: Pedro Sluiter