•  

  Berkum 1 heeft uitstekende zaken gedaan door met 0-1 te winnen bij Longa ’30. De wedstrijd was van beide kanten niet groots, maar met een uiteindelijk verdiende winst nestelden de Zwollenaren zich wat vaster in het ‘linker rijtje’ van de 4e Divisie D.

  “Wij hebben volwassen gespeeld, maar met een jonge ploeg,” constateerde Berkum-trainer Eduard Lindeboom. “We zijn ook niet in problemen geweest, al hebben we zelf ook niet heel veel gecreëerd. Maar het resultaat is het enige wat telt.”

  Aanpassingen
  Longa miste nogal wat spelers en bij Berkum ontbrak de geblesseerde captain Marc van der Meulen. De bezoekers gingen het beste met de aanpassingen om en al na enkele minuten was er de eerste kans voor de Zwollenaren. Vince van den Anker speelde Lars van Gerner goed aan, maar diens schot ging net naast. Het ging daarna lange tijd zo’n beetje gelijk op, met maar weinig gevaarlijke situaties voor beide doelen, doch na ruim een half uur brak Berkum de ban. De hardwerkende spits Walter Dias Nzasi stuurde Nick Kleen uitstekend de vrije diepte in, waarna de snelle flankspeler niet zelfzuchtig aflegde op de mee sprintende Van den Anker, die relatief simpel de 0-1 binnen kon leggen. Uit de eerste tegenaanval leek Longa gelijk te gaan maken, maar Rolf Kruip kopte in vrije positie over het Zwolse doel en vlak voor rust vloog, na een corner voor Longa, ook een kopbal van Luuk Doppen over.

  Aanvallende wapens
  Na de hervatting leek Berkum door te gaan drukken, maar ondanks enkele kansjes konden de Zwollenaren de marge niet vergroten. Longa gooide daarna steeds meer aanvallende wapens in de strijd. Dat gebeurde echter vaak zonder dat er veel lijn in het spel van de Achterhoekers zat, al had Berkum-doelman Huib Veurink, na een lange vrije trap, wel wat werk om een inzet van Kruip onschadelijk te maken. Nadat een schot van Longa-invaller Thomas Kerperien slechts een corner opleverde was Berkum, met nog ruim een kwartier te gaan, dichtbij een tweede treffer. De bal werd in de Longa-defensie tegen Dias Nzasi geknald waarna Kleen op kon rukken naar het doel van de Achterhoekers, maar zijn schot zeilde net over de bovenhoek.

  Ook in de slotfase drong Longa wel aan maar dat gebeurde zonder veel overtuiging en veel passes van de thuisclub verdwenen stuurloos over de zij- of achterlijn. Berkum had daardoor niet echt veel moeite om de zege over de streep te trekken. De ploeg van trainer Eduard Lindeboom blijft zo op de verdienstelijke zesde plaats in de 4e Divisie D staan en lijkt wat vastere voet in de middenmoot te hebben gekregen.

  Longa ’30-Berkum, 17 februari 2024
  Eindstand:
  0-1 (0-1)

  Scheidsrechter: Roy Janssen
  Doelpunt: 37. Vince van den Anker (0-1)
  Gele/rode kaarten: geen
  Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Alex van Hoesel, Boaz Rahajaan, Maxwell van Dijk, Lars van Gerner (74. Dean Vreugdenhil), Björn Bakker (67. Derk Fuller), Mike van Ekeren, Nick Kleen, Vince van den Anker, Walter Dias Nzasi (74. Lars Miedema)
  Opstelling Longa ‘30: Dyon Esink, Lowie te Dorsthorst (71. Jelme Stevens), Niels Wekking, Floris Eskes, Mattheys Kuypers, Rolf Kruip, Xander Lubbers (88. Neo Pascual), Sybe Heutinck, Dayani Timmerhuis (71. Kevin Wagener), Dirk Doppen, Luuk Doppen (62. Thomas Kerperien)