•  

  Berkum 1 heeft bij Quick ’20 in Oldenzaal met 1-2 gewonnen en stapte zo voor het eerst dit seizoen als winnaar in een uitwedstrijd van het veld. De Zwollenaren hadden het vóór rust af en toe lastig, maar bogen een achterstand fraai om in een voorsprong en bleven daarna in het tweede bedrijf prima op de been.

  “Dit was echt een teamprestatie. Wij hebben misschien niet ons beste veldspel laten zien, maar ook niets weggegeven. Lekker! We waren wel toe aan een driepunter,” stelde Berkum-trainer Eduard Lindeboom tevreden vast.

  Penalty
  Beide ploegen hielden het aanvankelijk aardig in evenwicht, al moest Quick-doelman Niels Ensink met zijn voet redding brengen toen Berkum-captain Marc van der Meulen uit een corner laag inschoot. Na een minuut of 20 was het raak aan de andere kant. Thomas Bosch vloog het Zwolse strafschopgebied binnen en werd daar onreglementair gestuit. De toegekende penalty werd vervolgens volkomen onhoudbaar binnen geknald door Peter Ilia: 1-0. Lang kon de thuisclub daar echter niet van genieten, want in de 28e minuut ging Boaz Rahajaan er over links vandoor. De sterk spelende Berkum-back haalde de achterlijn en bediende middenvelder Lars van Gerner, die de 1-1 binnen schoot.

  Quick ’20 leek direct daarna weer door te drukken. Bosch stuitte echter op Berkum-keeper Huib Veurink en Ilia wist ook een enorme kans uit de rebound  niet te benutten. Het leek wél mis te gaan voor de bezoekers toen Frank Eulderink, na een foute terugspeelbal bij Berkum, alleen voor het Zwolse doel opdook, maar opnieuw bleek doelman Veurink een effectieve sta-in-de-weg. In de slotfase van het eerste bedrijf kwam Berkum weer sterker naar voren. In de 40e minuut leken ook de Zwollenaren een penalty te krijgen toen Vince van den Anker naar het leek binnen het strafschopgebied van Quick onderuit werd gehaald. Scheidsrechter Molenaar floot daar wel voor, maar liet de vrije trap net buiten de 16 nemen. Op slag van rust kreeg Berkum echter alsnog loon naar werken. De pijlsnelle Van den Anker bleek op de linkerflank weer eens niet te stuiten en legde goed terug op Dean Vreugdenhil, die de bal van afstand prachtig in de hoek van het Quick-doel krulde: 1-2.

  Minder dreigend
  Na rust probeerde de thuisclub wat terug te doen, maar de Tukkers bleken daarbij een stuk minder dreigend dan in de eerste helft. Lange halen naar voren werden onschadelijk gemaakt door de solide Zwolse defensie, terwijl doelman Veurink geen probleem had om schoten van onder meer Luuk Geelen onschadelijk te maken. De thuisclub ontsnapte zelfs aan een grotere achterstand toen een fraai schot van Lars Miedema vlak voor het slot knap uit de bovenhoek werd gebokst door keeper Ensink.

  Door deze eerste uitzege heeft Berkum zich wat vaster genesteld in de middenmoot van de 4e Divisie D. Met nog één duel, thuis tegen MASV, vóór de winterstop te gaan kan de ploeg van trainer Lindeboom het vizier nu weer naar boven richten!

  Quick ’20-Berkum, 2 december 2023
  Eindstand:
  1-2 (1-2)

  Scheidsrechter: Koen Molenaar
  Doelpunten: 21. Peter Ilia (1-0) (strafschop), 27. Lars van Gerner (1-1), 44. Dean Vreugdenhil (1-2)
  Gele kaarten: Björn Bakker, Derk Fuller (Berkum)
  Opstelling Berkum: Huib Veurink, Alex van Hoesel, Boaz Rahajaan, Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Mike van Ekeren, Björn Bakker (46. Derk Fuller), Lars van Gerner, Lars Miedema, Vince van den Anker, Dean Vreugdenhil (60. Walter Dias Nzasi)
  Opstelling Quick ‘20: Niels Ensink, Yannick Heskamp (86. Furkan Akova), Tim Zwienenberg, Frank Eulderink (86. Ryan Snelders), Jesse Kip (79. Lennart Jansink), Peter Ilia, Luuk Geelen, Gijs Olde Scholtenhuis, Mike Tanke, Bart Huyts, Thomas Bosch