•  

  Berkum 1 heeft bij streekgenoot Rohda Raalte met 1-1 gelijkgespeeld. De Zwollenaren waren vóór de rust van de aantrekkelijke en snelle wedstrijd de bovenliggende ploeg, maar na de hervatting draaide het beeld en gaf vooral de thuisclub de toon aan.

  “Een terechte uitslag. Wij waren in de eerste helft beter, Rohda erna. Maar ik heb een strijdbaar Berkum gezien, dat ook kansen creëerde en daar ben ik blij mee,” vond Berkum-trainer Eduard Lindeboom.

  Vrij gedraaid
  In de openingsfase gaven beide ploegen elkaar nog weinig toe maar gaandeweg werd Berkum gevaarlijker. Lars Miedema gaf na krap een kwartier een goede voorzet van links maar die werd door de andere Zwolse voorwaartsen gemist en even later schoot de prima vrij gedraaide Vince van den Anker net naast. Na een half uur namen de bezoekers alsnog afstand. Van den Anker zette goed door en toen de Rohda-defensie er niet in slaagde opruiming te houden kon hij uit de kluts de 1-0 binnen schieten. Rohda kon daar op dat moment niet veel tegenover stellen, al had Berkum-keeper Huib Veurink in de 40e minuut heel wat werk om zijn doel schoon te houden. De bezoekers waren echter dominant, waarbij de snelle Zwolse vleugelspitsen hun tegenstanders meer dan handenvol werk bezorgden.  

  Langszij
  In het tweede bedrijf was het een ander verhaal. Eerst leek Alex van Hoesel een rush nog te gaan bekronen met een tweede Berkum-doelpunt maar zijn inzet ging naast en al snel daarna kwam Rohda langszij. De bal werd op links, bijna vanaf de achterlijn, voor het Berkum-doel gezet waar Julian van Hoogstraten met een knap schot voor 1-1 zorgde. Rohda bleef vervolgens aandringen, ook door goed werk van de na rust ingevallen middenvelder Lucas Wuarbanaran, die Tije ten Den een paar keer goed in stelling bracht. De Raalter spits had het vizier echter niet scherp genoeg afgesteld. De Berkum-defensie maakte verder geen fouten en hield de gelederen gesloten, maar de bezoekers slaagden er ook niet meer in om een bres in de verdediging van Rohda te slaan. Zo bleef het bij een uiteindelijk terechte 1-1 remise in een attractieve wedstrijd met veel tempo, waarin beide ploegen geen verstoppertje speelden en volop voor de winst knokten.

  Berkum blijft door dit gelijkspel op de zevende plaats staan in de 4e Divisie D. Volgende week wacht opnieuw een pittige klus, want de Zwollenaren nemen het dan thuis op tegen Scherpenzeel, dat in deze competitieronde tegen DETO met 1-1 gelijkspeelde en daardoor de koppositie én de eerste periodetitel uit handen gaf.

  Rohda Raalte-Berkum, 4 november 2023
  Eindstand:
  1-1 (0-1)

  Scheidsrechter: Franklin Berg
  Doelpunten: 32. Vince van den Anker (0-1), 49. Julian van Hoogstraten (1-1)
  Gele kaarten: Alex van Hoesel, Nick Kleen (Berkum), Teije ten Den, Maurice van Bussel, Julian van Hoogstraten (Rohda Raalte)
  Opstelling Berkum: Huib Veurink, Alex van Hoesel, Jorben Nieuwenhuis, Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Mike van Ekeren, Björn Bakker, Lars van Gerner, Nick Kleen, Lars Miedema (69. Walter Dias Nzasi), Vince van den Anker
  Opstelling Rohda Raalte: Frans van Oldeniel, Maurice van Brussel, Max Blanke, Teije ten Den, Julian van Hoogstraten, Shaquile Woudstra, Martijn van de Werken, Don van Rossum, Wesley Hansler (46. Lucas Wuarbanaran), Tim Maatman, Kevin Peppels (63. Sven Pazie)