•

Berkum 1 heeft in de streekderby tegen koploper SC Genemuiden met 1-3 aan het kortste eind getrokken. De thuisclub speelde na rust zeker niet slecht maar zorgde voor te weinig dreiging, terwijl Genemuiden dodelijk efficiënt was in het afstraffen van fouten bij de Zwollenaren.

“De energie die wij er in de tweede helft in hebben gestoken had ik ook graag in de eerste helft gezien. Dat je direct na rust de 0-3 tegen krijgt was natuurlijk ‘killing’, maar we hebben ook te weinig kansen gecreëerd,” zag Berkum-trainer Arno Hoekstra. Coach René van der Weij van Genemuiden was tevreden. “We hebben een heel goede, degelijke wedstrijd gespeeld, zeker in de eerste helft.”

Scoringspositie
    Berkum startte goed, waarbij een kopbal van Hermen Dam maar nét naast ging en Martijn Brakke door prima verdedigen van een kans werd afgehouden. Na een kwartier kwam Genemuiden echter beter in de wedstrijd. Rens van Benthem kwam op de Zwolse doellijn in ideale scoringspositie maar strandde op Berkum-keeper Jasper de Visser, die daarmee een zeker schijnend doelpunt voorkwam. Even later was het wél raak. Na volkomen onnodig balverlies kwam de bal bij Noureddine Boutzamar en die wist wel raak met die kans: 0-1. Vijf minuten voor rust ging het opnieuw mis in de laatste linie van de thuisclub. Lars Miedema bleek niet van de bal te krijgen en de Genemuiden-spits schoot vervolgens koelbloedig de 0-2 binnen.

Koude kermis
    Met offensieve omzettingen ging Berkum na rust op zoek naar aansluiting, maar de ploeg van trainer Hoekstra kwam al direct van een koude kermis thuis. Vrijwel direct na de hervatting wist de Zwolse verdediging bij een corner weer niet op te ruimen en ditmaal stond Rens van Benthem op de goede plek om dat af te straffen: 0-3.

Berkum trok daarna met man en macht ten strijde en speelde ook niet slecht, maar meestal strandden de goede bedoelingen net voor het Genemuider  strafschopgebied. In de 53e minuut leek er meer mogelijk toen een snelle Zwolse aanval via Brakke werd verlengd op Chris van der Meulen, die de 1-3 binnen tikte. De Zwollenaren gingen op zoek naar verder herstel en leken daar af en toe ook dicht bij, maar Genemuiden bleef overeind. Keeper Hidde Streutker bokste een vrije trap van Marc van der Meulen uit de benedenhoek en maakte even later een knal van Boy Boeloerditi onschadelijk. Zo bleef het bij een uiteindelijk verdiende 1-3 nederlaag voor Berkum, dat daarmee een plek zakt naar een 12e plaats in de Hoofdklasse B.

Berkum-SC Genemuiden, 26 maart 2022
    Eindstand:
    1-3 (0-2)

Scheidsrechter: Harold van de Ketterij
    Doelpunten: 22. Noureddine Boutzamar (0-1), 40. Lars Miedema (0-2), 46. Rens van Benthem (0-3), 53. Chris van der Meulen (1-3)
    Gele kaart: Sijmon Eenkhoorn (Genemuiden)
    Opstelling Berkum: Jasper de Visser, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Alex van Hoesel, Hermen Dam (46. Julian de Ruiter), Marc van der Meulen, Björn Bakker, Bas van Wijnen (46. Lars van Gerner), Ivar Nijboer (56. Boy Boeloerditi), Chris van der Meulen, Martijn Brakke
    Opstelling Genemuiden: Hidde Streutker, Nick Buitink, Thijs Dekker, Ryan van Lente, Arend van de Wetering, Noureddine Boutzamar (81. Sijmon Eenkhoorn), Rens van Benthem, Matthias Breman, Lars Miedema, Bart Jan Brouwer, Osama Ben Kaddour (84. Ramon Beens)