•

Berkum 1 heeft in de uitwedstrijd bij HZVV met 1-1 gelijkgespeeld en mocht over dat resultaat niet mopperen. Waar de Zwollenaren bij eerdere remises baalden dat ze er niet meer uit hadden gehaald kwamen ze nu zeker niet ongelukkig uit de strijd.

“Ik ben tevreden over een gelijkspel, maar zeker niet over ons spel,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Het lukte ons niet om onze aanvallers in stelling te brengen.” Zijn collega Rick Mulder van HZVV zag dat zijn team vooral na rust meer had moeten brengen. “We hadden toen meer lef aan de bal en we hadden de kansen om meer dan één goal te maken. Dat die voorsprong dan wegvalt is teleurstellend.”

Dreigendst
    In de openingsfase gaven beide ploegen elkaar weinig toe maar HZVV was voor het doel het dreigendst. Na een minuut of acht schoot Sander Dzemidzic na een goede aanval nét over het Berkum-doel en even later kwam Kelly João vrij voor de Zwolse goal. De snelle en balvaardige HZVV-spits nam echter net iets te veel tijd zodat Berkum-keeper Jasper de Visser goed in kon grijpen. Aan de andere kant ging een inzet van Johnsen Bacuna maar net voorlangs en na een vrije trap kopte Chris van der Meulen over het HZVV-doel.

Al snel na de hervatting kwam Dzemidzic uit de kluts in balbezit maar hij schoot net over de bovenhoek en 10 minuten na rust kroop Berkum door het oog van de naald toen een inzet via de paal het veld weer in vloog. Uit een vrije trap zette Chris van der Meulen kort daarop goed voor maar voor het doel kwam Bacuna een teenlengte tekort om dat te verzilveren.

Weer op de paal
    HZVV zette steeds meer druk en in de 68e minuut kwam Berkum opnieuw met de schrik vrij toen er weer een inzet op de paal belandde en keeper De Visser de bal weg kon slaan. Nog geen vijf minuten later sloeg de thuisclub echter alsnog toe. De bal werd niet goed verwerkt in de Berkum-defensie en na een voorzet van rechts kon João van dichtbij de 1-0 binnen tikken. Dat leek het lot van de aanvallend te onmachtige bezoekers te bezegelen, maar een minuut of 10 voor het slot stak HZVV de helpende hand toe. De bal werd door back Tim Riksman te kort teruggespeeld op zijn doelman en toen keeper Rodney Rosink dacht het voetballend te kunnen oplossen liep dat helemaal verkeerd af. Chris van der Meulen onderschepte de bal en had geen moeite om het lege Hoogeveense doel te vinden: 1-1. Berkum drong daarna nog wel aan maar kwam niet meer tot scoren en ook HZVV bleef droog staan, mede omdat Berkum-doelman Jasper de Visser weer een prima sluitpost bleek.

Door deze, gezien de kansen, niet onfortuinlijke remise is Berkum twee plaatsen opgeschoven naar een 10e plek op de ranglijst van de Hoofdklasse B. Volgende week wacht de Zwollenaren een vrij weekend, maar komende dinsdag speelt de ploeg van trainer Hoekstra op eigen terrein nog wel een oefenduel tegen derdedivisionist Excelsior ’31.

HZVV-Berkum, 16 oktober 2021
    Eindstand:
    1-1 (0-0)

Scheidsrechter: Richard Groenewegen
    Doelpunten: 72. Kelly João (1-0), 81. Chris van der Meulen (1-1)
    Gele kaarten: Björn Bakker, Jorben Nieuwenhuis, Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Robert Schonewille (Berkum), Jan Hup, Daan Wijma, Yannick Manusiwa, Alex Zomer, Tim Riksman (HZVV)
    Opstelling Berkum: Jasper de Visser, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Marc van der Meulen, Jorben Nieuwenhuis, Björn Bakker, Robert Schonewille, Ivar Nijboer (80. Alex van Hoesel), Bas van Wijnen (37. Boy Boeloerditi, 70. Julian de Ruiter), Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna
    Opstelling HZVV: Rodney Rosink, Tim Riksman, Alex Zomer, Yannick Manusiwa, Justin Lambers, Daan Wijma, Kelly João, Lorenzo Valente (81. Walter Dias N’zasi), Noah ten Brinke, Jan Hup, Sander Dzemidzic