• Berkum J017-1 stoomt op naar kampioenschap in de Hoofdklasse.

Nog 1 finale!

Na de prima overwinning op SV Twello (1-3) lijkt het kampioenschap de 017-1 niet meer te kunnen ontgaan. In de laatste 2 wedstrijden dient nog 1 punt behaald te worden. Gezien het prima spel van Berkum in de laatste maanden en het minimale puntverlies na de winterstop mag dit eigenlijk niet meer mis gaan. Al heeft de Champions Leaque van afgelopen week laten zien dat in voetbal alles mogelijk is.

Het lijkt erop dat de wedstrijd coördinator van de KNVB een prima vooruitziende blik had. Hij programmeerde het wedstrijdschema zo, dat Berkum 017-1 het kampioenschap in een rechtstreeks duel met de nummer 2, het ook prima presterende Nieuwleusen, a.s. zaterdag 18 mei 12:15u kan binnenhalen.

Een gelijkspel is voldoende. Bij een eventueel verlies kan Berkum de week erop de tweede kans pakken bij SDC Putten. Laten we hopen dat dit niet noodzakelijk is. Een kampioenschap in eigen huis is altijd het mooiste!

SV Twello en de paal en lat

Afgelopen zaterdag speelde Berkum een prima pot tegen SV Twello. De uitslag had hoger uit moeten vallen. Berkum raakte maar liefst 5 x lat of paal (!).

Berkum startte sterk en liet duidelijk zien dat men gekomen was om de marge van 6 punten op Nieuwleusen intact te houden. Voor de wedstrijd sijpelde het bericht door dat Nieuwleusen op achterstand was gekomen tegen SDC Putten. Concreet hield dit in dat bij puntverlies van Nieuwleusen de O17-1 bij winst nu al het kampioenschap kon binnenhalen. Nieuwleusen herstelde zich eenvoudig en liep naar een overtuigende zege. Daar hoefde Berkum zich gelukkig niet meer mee bezig te houden. Zelf winnen was het motto!

Een hoop vlot lopende aanvallen rolden op het doel van Twello af. Twello liet zich niet van de wijs brengen en was met name op de counter met de snelle jongens op de flanken ook dreigend. Al leidde dit niet echt tot kansen. Daan moest wel handelend optreden toen een bal langs Finn werd geschoten en hij op de lijn redding kon brengen. Prima meegelopen Daan!

Derk teisterde de lat met een afstandsschot en Daniel deed dit een kwartiertje later nog een keer (dat is twee). Het wachten was op het eerste doelpunt. Na een langlopende aanval was het Niek die beheerst afdrukte en vlak voor het rustsignaal de meer dan verdiende 0-1 op het niet functionerende scorebord bracht. Dat was psychologisch een fijn moment.

Doelpunt

Tweede helft

Na rust startte Berkum furieus en ging op jacht naar een tweede treffer. Na twee minuten werd de paal al weer geraakt door David ( dat is drie) na een prima individuele actie die meer lot had verdiend. Na wat kleinere spelden prikjes viel de 0-2. Na een mooie dieptebal op Niek controleerde hij de bal op onnavolgbare wijze. Niek hield zoals zo vaak het overzicht en legde de bal terug op Lars die met een bekeken binnenkantje voet vanaf de 16, de bal in de hoek draaide. Prima goal. Dit was de goal die nog verdere rust in het spel van Berkum zou brengen. Drie minuten later lag echter de 2-1 binnen toen een door de wind gedragen balletje over de verdediging heen vloog. Een op tijd gestarte speler van Twello pakte dit cadeautje gretig uit. Het was weer een wedstrijd.

Twello wilde doordrukken maar kwam niet echt tot grote kansen. Het gevaar ontstond meer uit corners die gevaarlijk indraaiden door de wind. Twee keer schampte de bal het houtwerk aan de buitenkant van de paal.

De beslissing viel na een halfuur in de tweede helft. Daniel zette goed door raakte , je verwacht het niet, de paal ( dat is vier). David was attent op de rebound en schoot de bal in de netten. 1-3. Gezien de verhoudingen op het veld niet meer dan terecht.

Missie geslaagd en op naar 18 mei!

Berkum speelde prima door en kwam geen moment in de problemen op het prachtige grasveld in Twello. In de 80ste minuut raakte Lars met een vrije trap de lat ( en dat is vijf) en kort daarna klonk het eindsignaal. Missie geslaagd. 3 punten in de knip en alles in eigen hand om het kampioenschap binnen te halen.

A.s. zaterdag 18 mei om 12:15 u dus de kampioenswedstrijd tegen Nieuwleusen. Nieuwleusen zal er alles aan gelegen zijn om het geplande feestje te verstoren en het op de laatste wedstrijd te laten aan komen. Onze jongens hebben laten zien dat ze tot veel in staat zijn, voetballen met vertrouwen en weten ook dat ze geschiedenis kunnen gaan schrijven met een promotie naar de landelijke 4e divisie. Als het moet?? dan maar meteen de 1e wedstrijd zou ik zeggen!

De O17-1 kan ook uw steun hierbij hard gebruiken en we hopen dan ook dat veel supporters zaterdag aanwezig zijn om de jongens aan te moedigen. Tot dan!

Berkum 017-1 - SV Nieuwleusen 017-1 18 mei 12:15 uur, Sportpark de Vegtlust