• Berkum JO17-1 kampioen!

  JO 17-1 pakt titel en promoveert naar 4e divisie

   

  Waar moet je beginnen met het beschrijven van deze dag? Eerst terug in de tijd een terugblik op het seizoen? Waar de jongens van Berkum O17-1 in november de koppositie pakten en deze daarna niet meer weggaf? Of het toch maar wat dichterbij houden. Laten we dat maar doen….

  Voorbereidingen

  De laatste twee maanden werd er door trainer Cas en assistent Johan benadrukt dat er van wedstrijd naar wedstrijd geleefd ging worden. Aan het eind van de streep zouden we wel zien waar we zouden staan. Het magische woord moest maar zoveel mogelijk vermeden worden. Er waren toch zeker nog  lastige hobbels te nemen en die werden genomen ( Robur uit, Zutphen uit, Twello uit) Het voetbal gaf vertrouwen en de puntjes stroomden binnen. Al snel bleek dat de competitie door 3 ploegen bepaald werd en dat waren VVOG, Nieuwleusen en Berkum. Wekelijks voetballen, zelf winnen of moeten winnen en dan snel kijken wat de concurrentie deed of al gedaan had. Ook bij VVOG en Nieuwleusen zal opgevallen zijn dat we niet snel in punten uit elkaar liepen. Dus complimenten voor deze drie ploegen dat zij elkaar het hele seizoen opgejaagd hebben. Uiteindelijk kan er maar 1 de kampioen zijn en dat werden onze jongens van 017-1. Na de gewonnen thuispartij tegen DOS werd het tijd om maar wat voorbereidingen te treffen om een eventueel kampioenschap te kunnen vieren.

   

  Wat een week

  Wat een heerlijk weekje van regelen is dit geworden. Hoe wordt het weer? Wie besteld een schaal, wie zorgt voor herinneringen in de vorm van foto’s en schaaltjes, een BBQ , vuurwerk, spandoeken, een rondrit. Uitnodigingen moesten verstuurd worden. Wat doen we als het misgaat? Laten we daar geen rekening mee houden was het motto.  De Whatsapp maakte overuren.  Berkum 4 kon ook promoveren naar de 1e klasse (!) en dit zou mooi samen kunnen optrekken en zo is het gebeurd. Er moest alleen nog maar eventjes gewonnen worden dus wat kon er nog misgaan huhum.

  Dank aan iedereen van de 017-1 en het 4e die hieraan hun steentje hebben bijgedragen.

   

  Zaterdag 18 mei 2019 een historisch bladzijde in de geschiedenis van onze mooie club.

  Hoe mooi kan een dag zijn of worden? Voor de jongens en de staf van de 017-1 werd het er 1 om nooit te vergeten! Een geweldige weertje , een geweldige sfeertje.  Honderden vaders, moeders, opa’s , oma’s, zusjes, broertjes en vrienden en bekenden vanuit Berkum en Nieuwleusen hadden zich rond het veld verzameld. Ook oud hoofd opleiding pupillen Piet Diender was aanwezig. Hij heeft bijna alle jongens bij de Ukken zien binnenkomen . Ook hij genoot van alles rond deze wedstrijd.  

  Iedereen die de jongens van Berkum en Nieuwleusen een warm hart toedragen zagen een meer spannende dan goede wedstrijd met twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren met een laat uitgesteld hoogtepunt bij de 2-1 van Simon.  De competitie verdiende geen beter slot dan dit! Spanning tot aan de laatste minuut in de een na laatste wedstrijd van de competitie.

   

   

   

  1e helft

  Berkum startte furieus en liet Nieuwleusen direct zien met welke intenties de 017 de wedstrijd in ging. De bij beide ploegen bespeurende spanning was er snel af. Een verre ingooi van Twan kwam via David voor de voeten van Niek die de bal binnen 2 minuten tegen het net schoot.

  De vroege voorsprong was een feit. 1-0. Berkum wilde meteen doordrukken en op zoek gaan een marge van twee doelpunten. Met goed uitgevoerde aanvallen werd de druk bij Nieuwleusen er goed opgehouden die er maar sporadisch onderuit kwamen.

  Berkum kwam tot een aantal goede mogelijkheden die helaas niet benut werden. Je zag ook naast de lijn de vertwijfeling ontstaan of dit niet duur betaald ging worden. Nieuwleusen knokte zich langzaam terug in de wedstrijd en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na de drinkpauze kantelde het spelbeeld volledig en lag er met name een optisch voordeel bij Nieuwleusen zonder dat dit meteen in grote kansen resulteerde. Het voetbal bij Berkum was er helemaal uit en op slag viel de niet meer dan verdiende gelijkmaker voor Nieuwleusen. Randy Vink kopte de bal naast Finn in de netten. Met een 1-1 ruststand gingen beide ploegen rusten

  Tweede helft

  De tweede was van een beduidend minder nivo dan de eerste helft. Berkum rook het kampioenschap met nog 40 minuten te spelen. Bij Nieuwleusen leek de lucht er wat uit na de inspanningen in de eerste helft en het slopende weertje. Op een schot van Lars na was er aan beide kanten voor de doelen tot aan de 66ste minuut niks te melden. Berkum was vaak onrustig en slordig in de passing en de aanvallen van Nieuwleusen strandden vaak op 25 meter voor de goal. De spanning in en rond het veld nam wel enorm toe.

  Nieuwleusen wist dat zij niks mocht weggeven en dus niet vol op de aanval kon gaan. Berkum en zijn aanhang vreesden voor een Ajax – Tottenham Hotspurs slot. Ook in de laatste minuut kon er weleens  “zomaar” een balletje verkeerd vallen. Dat of een enorme vreugde explosie teweeg kon gaan brengen of een enorme teleurstelling.

  Vreugde explosie

  In de 63 minuut zette trainer Cas een van zijn laatste troeven in. De in het tweede helft van het seizoen vaak geblesseerde Simon Vreman maakte zijn opwachting. Niet fit genoeg voor een helft maar wel met zijn snelheid een gevaarlijk wapen op de counter. Dit betaalde zich in de 78 ste minuut uit toen Lars wel het moment van rust vond en met een schitterende pass Simon in zijn kracht zette. 1 op 1 met de keeper schoot hij de 2-1 binnen. Wat een ontlading!! Sprintende spelers naar Simon, een totale gekte brak uit op de bank en een hoop opluchting bij de organisatoren van alle festiviteiten. Niet voor niks een BBQ, schaal, bus, fotografen en alle bekenden laten komen. Heeeeeeeeerlijk!

  Alle respect voor Nieuwleusen die na een moment van ontreddering nog 1 keer de rug rechtte en op zoek ging naar de wellicht ook wel over de hele wedstrijd gezien verdiende gelijkmaker. Het leidde niet meer tot kansen. De goed leidende scheidsrechter genoot ook van de sfeer en entourage en leek er geen eind aan te willen maken. Na nog links en rechts wat gepruttel door frustraties klonk het bevrijdende eindsignaal en braken de momenten van herinneringen aan die iedereen die aanwezig was nooit meer zal vergeten.

  Een vreugde explosie bij de jongens die werden gehuldigd op veld. Werden toegesproken door Hoofd junioren Ge Mulder. Nogmaals aangaf dat in zijn 54 jaren lidmaatschap bij Berkum nog geen elftal naar divisie nivo had zien promoveren.

  De schaal werd overhandigd, champagne gespoten, foto’s van spelers met schaal gemaakt, een feest gevierd in de kleedkamer en een polonaise uitgevoerd met schaal in de kleedkamer van Nieuwleusen. De reusachtige JBL box spoot het ene feestnummer na het andere feestnummer uit de boxen.

  Het terras werd in gereedheid gebracht. De BBQ aangezet. Het bier vloeide rijkelijk bij de ouders op het zon overgoten terras. Trainer Cas sprak elke speler toe die daarna een herinnering schaaltje kreeg uitgereikt. De staf werd bedankt voor al hun inzet.

  Met een schuinoog werden de verrichtingen op veld 2 in de gaten gehouden omdat het feest samen met het 4e door zou moeten gaan. De jongens van de 017-1 pendelden tussen het terras en het veld om hier de voortgang in de gaten te houden. Na een taaie wedstrijd met in de slotfase een meer dat terecht gegeven penalty, onberispelijk ingeschoten door Piet de Jong, zat dit ook snor! Het gezamenlijke feest kon losbreken.

  Om 19:00 arriveerde de cabrio bus waarna beide selecties een onvergetelijke tocht maakten door Berkum en omgeving. Vergane glorie en de toekomst op 1 bus hoe mooi kon het zijn.

  Langs deze weg wil ik iedereen bedanken voor de geweldige en onvergetelijke dag. Berkum 017-1 heeft historie geschreven en deze mooie groep jongens zullen voor altijd verbonden zijn aan deze promotie naar de 4e divisie.

  Volgende week nog 1 wedstrijd tegen SDC Putten die we als een waardige kampioen willen afsluiten.

  Wij wensen SV Nieuwleusen en VVOG veel succes in de nacompetitie en bedanken ook hun voor de geweldig spannende competitie waar van begin tot eind elkaar bijna geen duimbreed werd toegegeven. Je hebt elkaar nodig om dit er van te maken!

   

  Groet van het blaaskaakje uit Berkum

   

  Dank Henri, Stef voor de prachtige foto’s!

  Foto's (C) Henry Dijkman Fotografie