• Berkum JO19-1 bereikt finale nacompetitie

Berkum JO19-1 heeft zich door een 1-4 winst bij CSV Apeldoorn JO19-1 geplaatst voor de finale tegen BFC JO19-1 uit Bussum met als inzet promotie naar de 4e divisie.

Beide teams hadden elkaar dit seizoen reeds twee keer in competitieverband ontmoet. Beide duels waren in een remise geëindigd. Aangezien CSV Apeldoorn als tweede was geëindigd, met 6 punten voorsprong op Berkum, en bovendien het thuisvoordeel had, waren de Apeldoorners voor deze wedstrijd toch licht favoriet.

In de eerste helft was CSV Apeldoorn optisch de betere ploeg, kon echter in aanvallend opzicht, net als Berkum, nauwelijks een vuist maken. De enige grote CSV-kans resulteerde in de 40e minuut uit slordig verdedigingswerk van de Berkum-defensie.

Ook Berkum creëerde voor de rust weinig. Er werd hard gewerkt, maar het lukte maar zelden de spitsen in stelling te brengen. De enige kans was er voor Asse Visscher na een vlotte combinatie via rechtervleugel. Zijn diagonaal schot ontbeerde echter de kracht en werd een prooi voor de CSV-goalie.

Na de thee veranderde het wedstrijdbeeld. Berkum nam het initiatief over van Apeldoorn en dat resulteerde meteen in de openingstreffer van Asse Visscher die een mooie Berkum-aanval aanval goed afwerkte: 0-1. Toen twee minuten later Daniël van der Ploeg, na wederom een prachtige aanval, de 0-2 op het scorebord zette, zat Berkum op rozen. CSV Apeldoorn moest risico’s nemen, waardoor Berkum steeds meer ruimte kreeg en hiervan ook gretig profiteerde. In de 57e minuut kreeg Asse Visscher van de CSV-defensie alle vrijheid om met zijn tweede treffer Berkum op een comfortabele 0-3 voorsprong te brengen.

Door een enorme miscommunicatie in de Berkum defensie verkleinde CSV-Apeldoorn in de 67e minuut de marge en kregen de Apeldoorners weer hoop om in de resterende speeltijd nog toch nog langszij te komen. Deze hoop werd echter vrij snel door de 1-4 van Lars van Gerner in 75e minuut de grond ingeboord. Volgende week wacht de finale op neutraal terrein tegen BFC JO19-1.

Opstelling Berkum: Mark van der Haar, Stef Korterik, Bram van Driel, Daan Schuurman (68. Bas Lambers), Kasper Jagt, Jens Buitenhuis (70. Lars van Gerner), Daniël van der Ploeg (80.Luuk Visscher), Jens Hutten, Asse Visscher, Lars van der Haar (89.Jeroen Wassing), Tobias Mondria (88.Jarik Dijkstra)

Verslag en foto's: Rainer Fröhlich