•  

  Berkum 1 heeft in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen ‘topper’ Scherpenzeel, maar kwam pas in de slotminuten langszij. Daarmee kregen de Zwollenaren loon naar werken, al was de thuisploeg zeker na rust te onnauwkeurig en inefficiënt tegen de vaak knap combinerende Gelderse equipe.

  “Wij waren de hele tweede helft op zoek naar de 1-1, maar die viel eigenlijk te laat,” stelde Berkum-trainer Eduard Lindeboom vast. “Er zat wél gif en duelkracht in bij ons.” Coach Koen Janssen van Scherpenzeel vond dat zijn team had verzaakt. “In de tweede helft hebben we niet goed gespeeld, uiteindelijk een terecht gelijkspel.”

  Vinnig schot
  Na wat plaagstootjes over en weer was de eerste kans voor Berkum, maar Vince van den Anker werd voor het Scherpenzeel-doel gestuit. Vlak daarop loste Mart Janssen aan de andere kant een vinnig schot dat nog net met de voet werd gekeerd door Berkum-doelman Huib Veurink. Zo bleef het heen en weer golven, al kwam het geleidelijk beter combinerende Scherpenzeel er wel steeds beter in. In de 38e minuut leidde dat tot succes. Nadat de bezoekers diep op de eigen helft een vrije trap namen werd de niet adequaat ingrijpende Berkum-defensie vakkundig open gesneden en Olivier Pilon stond daarna op de juiste plek om af te ronden: 0-1.

  In de eerste minuut na de hervatting leek Pilon die marge zelfs te gaan verdubbelen toen hij alleen voor het Berkum-doel opdook, maar keeper Veurink redde vakkundig. De thuisclub zette daarna steeds meer druk en Scherpenzeel kwam wat minder in haar spel. Het was bij Berkum echter veel te vaak nét niet. Zo troffen enkele inzetten van Van den Anker geen doel en wist Scherpenzeel-doelman Stef Brummel nog nét een hand achter een fraai schot van Nick Kleen te krijgen. De bezoekers leken zelfs in de 65e minuut verder afstand te nemen via een mooie combinatie, doch Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen haalde de bal net voor zijn doellijn weg.

  Strijdlust beloond
  Zo leek het op een nipt en dus teleurstellend verlies uit te draaien voor Berkum, dat echter niet opgaf en bleef knokken. Slechts enkele minuten voor het slot werd die strijdlust beloond, toen Lars Miedema de bal het strafschopgebied van de bezoekers in slingerde. Ook die aanval leek in schoonheid te sterven, maar invaller Dean Vreugdenhil wist alsnog de 1-1 binnen te kogelen. Bij Berkum vond men achteraf dat er na rust meer in had gezeten, maar uiteindelijk mocht men tevreden zijn dat er tegen de nog ongeslagen Gelderse bezoekers in ieder geval nog een punt werd gepakt. Daarmee handhaaft Berkum zich in de middenmoot van de 4e Divisie D.

  Berkum-Scherpenzeel, 11 november 2023
  Eindstand:
  1-1 (0-1)

  Scheidsrechter: Marijn Pijnenburg
  Doelpunten: 38. Olivier Pilon (0-1), 87. Dean Vreugdenhil (1-1)
  Gele kaarten: Alex van Hoesel, Lars van Gerner (Berkum)
  Opstelling Berkum: Huib Veurink, Alex van Hoesel, Jorben Nieuwenhuis, Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Mike van Ekeren (82. Giorney Rojer), Björn Bakker, Lars van Gerner (70. Dean Vreugdenhil), Nick Kleen, Lars Miedema, Vince van den Anker (75. Walter Dias Nzasi)
  Opstelling Scherpenzeel: Stef Brummel, Bjorn Cuperus, Stijn Schipper, Mart Janssen, Bryan Burgerhout, Olivier Pilon (63. Mark de Graaf), Pernelly Biya, Lars ten Teije, Guido den Daas, Mourad Marbouh, Barry Beijer