•  

  Berkum 1 heeft op eigen terrein een krappe maar zeer nuttige 1-0 overwinning geboekt tegen SDC Putten. De Zwollenaren begonnen goed maar zakten daarna in en ook de tegenstander was niet in staat om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken.

  “Het eerste kwartier was prima bij ons maar daarna werd het heel onrustig en lag het tempo te laag,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast. “We waren heel slordig aan de bal waardoor je geen kansen creëert.” Assistent-coach Nico Beijnen van SDC, die zijn zieke hoofdtrainer Mark Bakker verving, zag dat zijn ploeg tekort schoot. “We hebben te weinig gecreëerd, voetballend was het niet goed genoeg.”

  Snel succes
  Berkum zette direct druk en dat leverde al snel succes op. Middenvelder Ivar Nijboer, die een prima wedstrijd speelde, veroverde de bal en leverde een bekeken pass af op Chris van der Meulen. De Zwolse linksbuiten speelde zijn tegenstander goed uit, draaide naar binnen en knalde de 1-0 achter SDC-doelman Joar Terpstra. De Berkum-fans zagen al voor de tweede achtereenvolgende week een monsterscore opdoemen, maar dat viel daarna toch behoorlijk tegen. De Zwollenaren creëerden weinig meer en kregen bovendien een flinke tegenvaller toen linksback Jorben Nieuwenhuis, belangrijk in de defensie én in de opbouw, al na een minuut of 20 met een blessure uitviel. Een minuut of vijf voor rust kreeg Johnsen Bacuna een goede mogelijkheid voor het Puttense doel maar de Berkum-spits goochelde net iets te lang waardoor hij de bal én de kans verspeelde. De bezoekers gaven ook in deze fase maar weinig weerwerk en brachten de thuisclub eigenlijk geen moment in gevaar.

  Zwak
  Na de hervatting was het van twee kanten zwak, strandden de meeste pogingen al op het middenveld of door buitenspel en hadden beide keepers weinig te doen. Na een uur leek daar verandering in te komen toen de Zwolse middenvelder Björn Bakker uitstekend voorbereidend werk leverde, maar het daarop volgende schot van Nijboer leverde niet meer dan een corner op. Een kwartier voor tijd ging een inzet van Bacuna, na een leep balletje van Alex van Hoesel, net voorlangs het SDC-doel en vlak voor het slot was invaller Lars van Gerner kansrijk maar zijn inzet was geen probleem voor SDC-keeper Terpstra. SDC moest voor zijn enige echt serieuze kans wachten tot in de blessuretijd maar voormalig Berkum-speler Kevin Schmidt tikte de bal uit de draai ruim langs het Zwolse doel.

  Berkum speelde geen geweldige wedstrijd maar pakte wél drie punten tegen een directe concurrent en is ook weer enkele plekken gestegen op de ranglijst van de Hoofdklasse B. “In de eerste seizoenshelft hebben we ook wel eens mindere wedstrijden gespeeld maar toen wonnen we die niet. Dit is dus ook wel eens lekker,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra.

  Berkum-SDC Putten, 26 februari 2022
  Eindstand:
  1-0 (1-0)

  Scheidsrechter: Jeen Boringa
  Doelpunt: 7. Chris van der Meulen (1-0)
  Gele/rode kaarten: geen
  Opstelling Berkum: Jasper de Visser, Jorben Nieuwenhuis (22. Hermen Dam), Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Alex van Hoesel, Björn Bakker, Bas van Wijnen, Ivar Nijboer, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna (83. Lars van Gerner), Julian de Ruiter (65. Martijn Brakke)
  Opstelling SDC Putten: Joar Terpstra, Benjamin Huisman, Rob Buter, Vincent ter Burg, Rik Vermey (65. Jefta van den Broek), Jordy van Selm (78. Noevel Kasmi), Steyn van Ark, Daan Wierenga (88. Ramon van de Koot), Joshua Driehuis, Lucas Veenendaal, Wilbert Wessels (46. Kevin Schmidt)