• Berkum 1 heeft in de tweede knock-outronde van de Districtsbeker Oost op eigen terrein met 4-0 gewonnen van derdeklasser Zwart Wit ’63 uit Harderwijk. De bezoekers gaven aardig partij maar kwamen op de beslissende momenten tekort, terwijl Berkum-spits Twan Knul met een hattrick zijn stempel op de wedstrijd drukte.

  “Vóór rust speelden we matig, maar in de tweede helft ging het beter,” stelde trainer Arno Hoekstra van de Zwolse vierdedivisionist vast. “We zetten hoog druk maar waren aan de bal vaak te slordig, al ik ben natuurlijk tevreden met het eindresultaat.”

  Dadendrang
  Berkum opende, niet verrassend, met veel dadendrang maar zag dat Zwart Wit zich niet verstopte. Fabian van Panhuis kapte zich in de achtste minuut fraai vrij maar zijn inzet belandde vervolgens recht in handen van Berkum-keeper Jasper de Visser. Tien minuten later nam de thuisclub afstand. Na een in eerste instantie afgeslagen corner kwam de bal bij Giorney Rojer, die van afstand uithaalde voor de 1-0. Twan Knul zag een inzet daarna over het doel van Zwart Wit getikt worden, maar daarna ontsnapte Berkum maar net aan de gelijkmaker. De snelle Quintin Slagtand kon op het Zwolse doel af maar miste een enorme kans door naast te mikken. Op slag van rust liep Berkum verder uit toen Chris van der Meulen bijna vanaf de achterlijn voorzette en Knul op de goede plek stond om van dichtbij de 2-0 binnen te schieten.

  Paraat
  In de tweede helft liep het bij Berkum voetballend net iets soepeler. Zo’n 10 minuten na de hervatting gaf Chris van der Meulen de bal vanaf de linkerflank weer voor en opnieuw was Knul paraat: 3-0. Slechts twee minuten later gooide Knul de wedstrijd zo’n beetje in het slot toen hij in het strafschopgebied in balbezit kwam, zich geen moment bedacht en hard de 4-0 binnen ramde.

  Berkum kreeg daarna nog de nodige kansen via Chris van der Meulen, Frank van der Burg en Knul, terwijl Rojer op de paal schoot. De Zwollenaren scoorden echter niet meer en ook Zwart Wit slaagde daar niet in, al moest Berkum-doelman De Visser in de 75e minuut alle zeilen bijzetten door een inzet met de voet te keren.

  Berkum-Zwart Wit ‘63, 22 november 2022, 2e knock-outronde Districtsbeker Oost
  Eindstand: 4-0 (2-0)

  Scheidsrechter: Martijn van Beek
  Doelpunten: 19. Giorney Rojer (1-0), 45. Twan Knul (2-0), 57. Knul (3-0), 59. Knul (4-0)
  Gele/rode kaarten: geen
  Opstelling Berkum: Jasper de Visser, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Robert Talens (63. Jorben Nieuwenhuis), Hermen Dam, Boaz Rahajaan, Björn Bakker (63. Bas van Wijnen), Mike van Ekeren (67. Ivar Nijboer), Chris van der Meulen, Giorney Rojer, Twan Knul
  Opstelling Zwart Wit ‘63: Richard van der Zwet, Ricardo Westerink, Dave van der Sluis (61. Christijn Geerlings), Sam van der Spek, Jan van Bijsteren (67. Luiz Fidom), Quintin Slagtand (61. Demian van de Brink), Sander Bruinink, Mike Jansen (61. Dani van Dijk), Fabian van Panhuis, Justin Franken, Christiaan Doornhof