• Berkum 1 heeft op eigen terrein, met de nodige moeite, met 1-0 gewonnen van Pelikaan S, de hekkensluiter in de 4e Divisie D. Er was voor de thuisclub lange tijd geen doorkomen aan bij de vaak massaal verdedigende Groningers en na een laat doelpunt ontsnapte Berkum in de extra tijd zelfs aan de zoveelste puntendeling.

  Berkum zette direct druk, maar de eerste kansen waren voor Pelikaan. Na krap 10 minuten kreeg Berkum-doelman Huib Veurink drie schoten van onder anderen Jan Hooiveld achter elkaar te verwerken maar de Zwolse sluitpost keerde ze allemaal. Direct daarop leek Berkum een goedkope openingstreffer te krijgen toen Pelikaan-keeper Stefan van der Lei bij het uittrappen tegen Lars Miedema knalde en de bal bij Vince van den Anker belandde, maar die wist dat cadeautje niet te verzilveren.

  Uitvallen
  Pelikaan trok zich bij Zwols balbezit met de hele ploeg terug op eigen helft en daar wist Berkum niet doorheen te prikken. De Groningers kregen zelfs kansen bij uitvallen, maar Aron Strengholt schoot hoog over en na een indraaiende voorzet kopte Awaab Khider over het Berkum-doel. Aan de andere kant toonde keeper Van der Lei zich een betrouwbaar slot op de deur bij schoten van Berkum-spits Miedema.

  Ook na rust had Berkum veel moeite om door de Groningse verdedigingslinies te komen. Doelman Van der Lei kreeg na een uur nog nét een handje achter een inzet van de goed ingevallen Dean Vreugdenhil en de Pelikaan-keeper haalde even later ook een hard schot én een vrije trap van Marc van der Meulen knap uit zijn doel.

  Alert
  Toen de zoveelste remise van Berkum, dat er deze jaargang al negen in de boeken heeft staan, er aan leek te komen sloeg de thuisclub toch toe. Na goed doorzetten van Van den Anker in het Groningse strafschopgebied was Vreugdenhil alert genoeg om de 1-0 binnen te prikken. Nick Kleen en Vreugdenhil lieten in de slotfase kansen liggen om de voorsprong uit te breiden maar Berkum leek vervolgens, net als een week eerder tegen Buitenpost, de winst in blessuretijd nog te verspelen. Tot grote opluchting van de supporters haalde aanvoerder Marc van der Meulen de bal echter bij een zeker lijkend tegendoelpunt net vóór de Zwolse doellijn weg. Daarmee pakte een opgelucht Berkum de eerste driepunter sinds begin december en lijkt de ploeg zich wat vaster te hebben genesteld in de middenmoot van de 4e Divisie D.

  Berkum-Pelikaan S, 10 februari 2024
  Eindstand:
  1-0 (0-0)

  Scheidsrechter: Stan Endeman
  Doelpunt: 74. Dean Vreugdenhil (1-0)
  Gele kaart: Bert Zimmerman (assistent-trainer Pelikaan S)
  Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Alex van Hoesel, Boaz Rahajaan, Marc van der Meulen, Lars van Gerner (46. Dean Vreugdenhil), Björn Bakker, Derk Fuller (58. Mike van Ekeren), Nick Kleen, Lars Miedema (80. Walter Dias Nzasi), Vince van den Anker
  Opstelling Pelikaan S: Stefan van der Lei, Awaab Khider (58. Verduis Rahimi), Jelle Wagenaar, Jan Hooiveld, Aron Strengholt, Jeroen Haan, Omar Kavak (78. David Goguadze), Farid Balvaneh, Kasper Oldenburger, Ashraf Hezam (70. Johnny de Vries), Danny Harms