•  

  Berkum 1 heeft bij SDV Barneveld met 0-0 gelijkgespeeld en dat was al de vierde achtereenvolgende keer dat de Zwollenaren op een puntendeling uitkwamen. Gezien de krachtsverhoudingen in het aantrekkelijke duel was dat wél een terechte uitslag.

  “Wij kwamen moeilijk uit de startblokken, maar na rust hadden we meer grip en kregen we ook de betere kansen,” vond Berkum-trainer Eduard Lindeboom. “We creëren voldoende en de moraal is goed maar er moet nu wél een keer, in positieve zin, een einde komen aan deze serie. We moeten een keer een driepunter pakken.”

  Betrouwbaar
  In eerste bedrijf gaf vooral SDVB in aanvallend opzicht de toon aan. Schoten van Stijn van Wolfswinkel, Roy Bronkhorst, Coen Temminck en Ricardo Mengerink gingen echter over of naast, terwijl Berkum-doelman Huib Veurink ook enkele keren toonde een betrouwbaar slot op de Zwolse deur te zijn. Berkum kwam er in offensief opzicht moeilijk door bij SDVB, dat daarmee onderstreepte de minst gepasseerde defensie van de 4e Divisie D te hebben. Toch kreeg Berkum in de 39e minuut een flinke kans, toen Lars Miedema een bal onderschepte en goed doorzette. De Zwolse spits zag echter dat zijn inzet nog nét van richting werd veranderd, zodat dit niet meer dan een corner opleverde. Op slag van rust kreeg Van Wolfswinkel aan de andere kant een enorme kopkans, maar ook dat leverde geen doelpunt op.

  Lat en paal
  Na de hervatting kreeg Berkum er meer vat op en in de 53e minuut werd Miedema op pad gestuurd door Dennis Horstman. De hardwerkende Berkum-spits schoot fraai diagonaal in maar had alle pech van de wereld toen de bal, via onderkant lat en daarna binnenkant paal, op miraculeuze wijze het veld weer in stuiterde. Even later kreeg Nick Kleen ook een prima kans, maar hij stuitte op SDVB-keeper Ruben van de Streek. Toen Van Wolfswinkel, met nog een kwartier te gaan, een schot op de lat van het Berkum-doel zag ketsen stond het ook weer gelijk wat betreft door het aluminium verijdelde doelpogingen, en zo bleef het bij een doelpuntloze remise.

  Berkum is daarmee een plaatsje gezakt op de ranglijst van de 4e Divisie D, waar de ploeg van trainer Lindeboom nu op de negende plek staat. Na een doordeweeks bekerduel tegen ’s Heerenbroek volgt voor de Zwollenaren komende zaterdag de moeilijke opdracht om, in eigen huis, tegen koploper Excelsior ’31 nu eens een keer wél de volle winst binnen te halen.

  SDV Barneveld-Berkum, 18 november 2023
  Eindstand:
  0-0

  Scheidsrechter: Preston Henshuijs
  Gele kaarten: Dennis Horstman (Berkum), Sil Buikema (SDV Barneveld)
  Opstelling Berkum: Huib Veurink, Alex van Hoesel, Jorben Nieuwenhuis (67. Boaz Rahajaan), Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Mike van Ekeren, Björn Bakker, Lars van Gerner (46. Dean Vreugdenhil), Nick Kleen (78. Walter Dias Nzasi), Lars Miedema, Vince van den Anker (89. Giorney Rojer)
  Opstelling SDV Barneveld: Ruben van de Streek, Timo Schefczyk, Sil Buikema, Roy Bronkhorst, Rico Kuijt (78. Lammert Roossien), Ricardo Mengerink, Stijn van Wolfswinkel, Shan Biwott (22. Milan van Elten), Kevin Greeven, Coen Temminck, Maikel Jansen