•  

  Berkum 1 heeft in eigen huis met 0-1 verloren van Swift, waarbij de Zwollenaren lange tijd prima overeind bleven maar voor de zoveelste keer dit seizoen in de slotfase in het stof beten.

  “Zeker in de eerste helft speelden we heel aardig, we hadden een punt verdiend. Wéér een ongelukkige tegengoal toen we achteruit gingen lopen en er voorin geen druk meer op konden krijgen,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast.

  Over de bovenhoek
  Swift drukte Berkum in de eerste 20 minuten terug, maar de finishing touch ontbrak bij schietkansen van Bas Maljaars en Fidel Yilmaz. Daarna kwamen de Zwollenaren beter in de wedstrijd, maar een vrije trap van Marc van der Meulen vloog over de bovenhoek en ook Boaz Rahajaan mikte, na mooi voorbereidend werk van Frank van der Burg, net over en naast. Vlak voor rust kreeg de thuisclub opnieuw een kans toen Swift-doelman Reno van der Meer een inzet van Chris van der Meer niet onder controle kreeg, maar bij Berkum was er niemand paraat om dat af te straffen.

  Ook na de hervatting was het merendeel van het balbezit voor het goed voetballende Swift, maar bij de 16 meter-lijn stokte het zo’n beetje. Sammy Gemmel kopte na een fraaie aanval net over het Berkum-doel en nadat even later een schot werd geblokt werd er uit de rebound over geschoten. Aan de andere kant kwam Berkum nét tekort toen Frank van der Burg, na een ongrijpbare rush, goed voorzette en ook Giorney Rojer rakelings over kopte.

  Van richting veranderd
  Berkum hield goed stand tegen de aanhoudende Amsterdamse aanvalsgolven en leek een punt aan het duel over te gaan houden, maar kreeg zes minuten voor tijd het deksel weer eens op de neus. Toen de bal in het Zwolse strafschopgebied ongelukkig van richting werd veranderd kon invaller Don Gambier de 0-1 binnen prikken. Berkum slaagde er niet meer in om dat nog om te buigen, ook omdat een knal van Ivar Nijboer vlak naast het Swift-doel vloog.

  Omdat ook de concurrentie punten liet liggen blijft Berkum op de 12e plaats in de 4e Divisie B staan, maar de Zwollenaren leverden opnieuw onnodig punten in. De ploeg van Arno Hoekstra is dit seizoen nog nergens echt weggespeeld, maar zal toch echt resultaten moeten gaan halen om afstand te nemen van de gevarenzone.

  Berkum-Swift, 3 december 2022
  Eindstand:
  0-1 (0-0)

  Scheidsrechter: Jorg Ordelmans
  Doelpunt: 84. Don Gambier (0-1)
  Gele kaarten: Martijn Brakke, Boaz Rahajaan (Berkum), Badr El Khanoussi, Daan Driever (Swift)
  Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Alex van Hoesel (87. Twan Knul), Boaz Rahajaan, Marc van der Meulen, Mike van Ekeren, Bas van Wijnen (65. Björn Bakker), Ivar Nijboer (87. Hermen Dam), Chris van der Meulen, Martijn Brakke (65. Giorney Rojer)
  Opstelling Swift: Reno van der Meer, Teun van Zweeden, Samu Siemens, Floris Burgers, Fidel Yilmaz, Daan Driever (76. Ryan Pronk), Sammy Gemmel (76. Don Gambier), Raj van Pareren, Bas Maljaars, Carlos Groen, Badr El Khannoussi