•  

  Berkum 1 heeft bij directe concurrent SDC Putten met 1-2 gewonnen en pakte daarmee kostbare punten in de Hoofdklasse B. De Zwollenaren verzuimden in de tweede helft hun 0-2 voorsprong verder uit te bouwen en kwamen na een tegengoal onder druk, maar bleven toch relatief eenvoudig op de been.

  “Goed gespeeld, een verdiende overwinning,” constateerde Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Na rust hadden we de kansen om verder weg te lopen, maar die lieten we liggen. Putten kwam daarna wel meer op, maar we hebben weinig weggegeven.”

  Onderkant lat
  In de eerste helft ging het lang gelijk op, maar Berkum kwam vlak na de start bijzonder goed weg. Nadat de bal van links werd voorgeslingerd kon Armando van Breda voor het Zwolse doel uithalen maar hij zag zijn schot via de onderkant van de lat het veld weer in stuiteren. Even later was Johnsen Bacuna aan de andere kant dicht bij de openingstreffer, maar zijn vlammende schot vloog over via het hoofd van Putten-verdediger Mark Bouwman.

  Berkum werd gaandeweg sterker en direct nadat Rafael Boer een bal van de Puttense doellijn had gehaald sloegen de bezoekers toe. Julian de Ruiter zette na een knappe aanval scherp voor van rechts en Martijn Brakke stond op de goede plek om de 0-1 binnen te tikken. Direct daarna deelde Berkum een tweede klap uit toen Bacuna de diepte in werd gestuurd door Björn Bakker. Bacuna liep zijn twee bewakers eruit, waarbij er niet bepaald indrukwekkend werd verdedigd, en verraste vervolgens ook doelman Joar Terpstra: 0-2.

  Van de doellijn
  Na rust kreeg Berkum al direct kansen om die voorsprong verder uit te bouwen. Brakke kreeg vlak voor het doel echter niet genoeg controle om een voorzet binnen te werken, een schot van Bacuna belandde in het zijnet en een inzet van Chris van der Meulen werd van de Puttense doellijn gehaald. Na een minuut of 10 was het aan de andere kant wél prijs. SDCP-aanvoerder Vincent ter Burg zette voor op Mark Bouwman, die de 1-2 binnen knalde.

  De thuisploeg zette daarna meer druk, waarbij de boomlange laatste man Bouwman in de voorste linie werd gezet, maar de Veluwenaren kwamen stootkracht tekort om de Berkum-defensie echt in de problemen te brengen. De Zwollenaren hadden tegen het slot zelfs nog weer verder afstand kunnen nemen, maar de doorgebroken Alex van Hoesel en Chris van der Meulen vonden keeper Terpstra op hun weg.

  Door deze overwinning heeft Berkum goede zaken gedaan, want de ploeg van coach Hoekstra is twee plaatsen geklommen naar een 10e plek op de ranglijst. Slechts twee dagen later, op paasmaandag, wacht voor de Zwollenaren een nieuwe uitdaging: de thuiswedstrijd tegen het sterke DETO Twenterand.

  SDC Putten-Berkum, 16 april 2022
  Eindstand:
  1-2 (0-2)

  Scheidsrechter: Raymond Meilink
  Doelpunten: 41. Martijn Brakke (0-1), 43. Johnsen Bacuna (0-2), 57. Mark Bouwman (1-2)
  Gele kaarten: Jasper de Visser (Berkum), Jordy van Selm, Joshua Driehuis (SDC Putten)
  Opstelling Berkum: Jasper de Visser, Dennis Horstman, Marc van der Meulen, Hermen Dam (83. Bas van Wijnen), Alex van Hoesel, Björn Bakker, Ivar Nijboer, Johnsen Bacuna (65. Robert Schonewille), Julian de Ruiter (68. Lars van Gerner), Chris van der Meulen, Martijn Brakke (83. Boy Boeloerditi)
  Opstelling SDC Putten: Joar Terpstra, Nouvel Kasmi (46. Benjamin Huisman), Vincent ter Burg, Armando van Breda, Jordy van Selm, Rafael Boer (65. Joshua Driehuis), Steyn van Ark (46. Kevin Schmidt), Daan Wierenga, Lucas Veenendaal, Jefta van den Broek (61. Bart Posthouwer), Mark Bouwman