•  

  Berkum 1 heeft in eigen huis met 3-0 gewonnen van d’Olde Veste ’54 en pakte daarmee kostbare punten in de strijd om lijfsbehoud in de 4e Divisie B. De Zwollenaren waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij, terwijl de bezoekers geen moment een vervolg konden geven aan hun knappe serie van de laatste weken.

  “Olde Veste had moeite met onze speelwijze, 3-0 was een heel magere afspiegeling want we hebben zeker nog drie grote kansen gemist,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast. Coach Dick Krommenhoek van Olde Veste zag dat zijn team er niet aan te pas kwam. “We waren geen schim van wat we de afgelopen weken lieten zien. Ik heb geen overtuiging en geen communicatie gezien, de ploeg was gelaten.”

  Verdedigend
  Berkum startte offensief, maar vond een compact verdedigend Olde Veste tegenover zich dat zich vaak massaal op eigen helft terug trok. Dat zorgde ervoor dat de thuisclub er aanvankelijk moeilijk door kwam, al moest keeper Youri Smit van Olde Veste na een minuut of 20 flink aan de bak om een vrije trap van Marc van der Meulen uit de hoek te halen. Direct daarna moesten de Steenwijkers alsnog buigen. Frank van der Burg zette een fraaie solo in en ging met veel inzet door, waarna de bal bij een scrimmage via de rug van een Olde Veste-verdediger in het doel van de bezoekers belandde: 1-0. Krap een kwartier later sloegen de Zwollenaren opnieuw toe. Een lange uithaal van keeper Huib Veurink vloog over de Steenwijkse defensie, waarna Lars Miedema op het doel van de bezoekers af kon. De Berkum-spits werd zwaar gehinderd, maar wist toch Chris van der Meulen te bereiken die op de goede plek stond om de 2-0 binnen te prikken.

  Leep
  Na rust kreeg Lars van Gerner al snel twee flinke kansen om de score verder op te voeren, maar de Zwolse middenvelder was net niet koelbloedig genoeg. Uit een Berkum-corner bleef ook een harde kopbal van Van der Burg zonder succes, maar 10 minuten voor het slot liep de thuisclub toch verder uit. Martijn Brakke stuurde met een leep balletje Chris van der Meulen over links op pad en uit diens voorzet kon de attente Johnsen Bacuna, terug van veel en langdurige blessureperikelen, voor 3-0 zorgen.

  Daarmee was het duel, waarin Olde Veste eigenlijk geen moment gevaarlijk was, wel beslist. Na een fraaie solo van Alex van Hoesel had Chris van der Meulen een kans op een nóg ruimere zege, maar zijn schot ging over. Door deze winst krijgt Berkum een klein beetje lucht ten opzichte van de achtervolgers, maar de ploeg van trainer Hoekstra is nog allerminst in veilige haven. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Flevo Boys, óók een directe concurrent, en dan moeten de Zwollenaren voor een passend vervolg zorgen.

  Berkum-d’Olde Veste ‘54, 18 maart 2023
  Eindstand:
  3-0 (2-0)

  Scheidsrechter: Robin Brinkman
  Doelpunten: 22. e.d. Olde Veste (1-0), 36. Chris van der Meulen (2-0), 80. Johnsen Bacuna (3-0)
  Gele/rode kaarten: geen
  Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Alex van Hoesel, Frank van der Burg, Marc van der Meulen, Jorben Nieuwenhuis (82. Robert Talens), Mike van Ekeren, Lars van Gerner (76. Martijn Brakke), Ivar Nijboer, Chris van der Meulen, Lars Miedema (63. Johnsen Bacuna)
  Opstelling Olde Veste: Youri Smit, Julian Zwoferink, Hessel Eikelboom, Patrick de Vente, Jeffrey Dijkstra (72. Davy Kuurman), Tom Kisjes, Juules Kwant (46. Brian van der Zweerde), Niels ten Veen, Maikel Toeter, Jetse Suiker (63. Nick Spijker), Thomas de Jong